Halk Cephesi Yeni Yıl Mesajı: “SAVAŞTAN BAŞKA KURTULUŞ, DİRENİŞTEN BAŞKA ÇIKIŞ YOKTUR!”

2023 yılını geride bırakıp yeni bir kavga yılına merhaba dediğimiz bugünlerde ülkemizde ve Avrupa’da direnişlerimizi büyütmeye devam ediyoruz.

Yeni başlayan ya da bir adım daha ileri atan her direniş; emperyalizmin ve faşizmin Anadolu halkları üzerinde teslimiyet çabasının bir kez daha boşa çıkartılmasıdır.

2023 yılında hep direnenler vardı. 2024 yılında da öyle olacak.

-23 yaşındaki bedenini Almanya’da 200 yılık faşist 129 A/B yasasına karşı ama bundan da öte üç yoldaşının özgürlüğü için 290 gündür süresiz açlık grevine yatıran Eda Deniz Haydaroğlu, Ilgın Güler, Sevil Sevimli Güler, Lena İleni Açıkgöz bizlere yoldaşlık sevgisini, Avrupa’daki halklarımız faşist yasalarla tutsak edilmesin diye yapılması gerekeni bizlere öğretiyor.

-Grup Yorum emekçisi, kanser hastası tutsak İhsan Cibelik, 19 Aralık 2023 tarihinden itibaren tedavi hakkı için Avrupa’nın ortasında Almanya hapishanesinde süresiz açlık grevine başladı.

-Ülkemizde emperyalizm politikalarını hayata geçirmek için 23 yıl önce açılan F Tipi hapishanelerle teslim alınamayan tutsaklar 2023 yılında S, Y tipi hapishanelerle teslim alınmaya başlandığında cevapları netti: Kuyu tipi hapishanelere teslim olmayacak, süresiz açlık grevi ve ölüm orucu direnişiyle S, Y tipi hapishaneleri yıkacağız!

-AKP faşizmi 2023 yılında devrimcilere, evinin kapısını devrimcilere açan halkımıza 3 ayda yüzlerce baskınla saldırdı. Yüzlerce ev, devrimci kurum basıldı. Onlarca devrimci gözaltına alındı.

-2023 yılının başında yaşadığımız 6 Şubat Depremi’nde on binlerce halkımız enkazlarda AKP faşizmi tarafından katledildi. Halkın dayanışmasıyla kurulan Halkın Gücü Mahallesi katleden AKP tarafından yıkıldı.

-İşi, ekmeği için tam beş yıldır direnen Turan Aktaş CHP’nin işçi düşmanlığını yere çaldı.

Tüm bu saldırılara teslim olmadık, olmayacağız.

2023 yılında nasıl direndiysek, yine öyle direneceğiz.

Yoksul mahallelerimizde “Kentsel Dönüşüm” yalanlarıyla evlerimizin yıkılmasına ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Unutmayacağız; SAVAŞTAN BAŞKA KURTULUŞ, DİRENİŞTEN BAŞKA ÇIKIŞ YOKTUR!

YOZLAŞTIRMAYA, AÇLIĞA, YOKSULLUĞA, UYUŞTURUCUYA, ÇETELERE VE ADALETSİZLİĞE KARŞI DİRENECEK VE KURACAĞIMIZ HALK KOMİTELERİ, HALK MECLİSLERİYLE SAVAŞACAĞIZ!

HALK CEPHESİ

31.12.2023

Sosyal ağlarda paylaşın