Halk Cephesi: SİYONİST İSRAİLE KARŞI DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK!

Halk Cephesi tarafından Filistin direniş örgütlerinin 7 Ekim taurruzuyla ilgili bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, 7 ekim eylemlerinde Hamas’ın öne çıkarıldığı, gerçekte 7 Ekim taarruzunun Hamas’ın da içinde yer aldığı Filistinli 14 direniş örgütünün ortak askerî harekâtı olduğu belirtildi.
Filistin halkının direnişinihn selamlandığı bu açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz.


SİYONİST İSRAİLE KARŞI DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK!
EN İLKEL YÖNTEMLERLE MODERN OLANI YENECEĞİZ, FİLİSTİN DİRENİŞİ BUNU DÜNYAYA TEKRAR KANITLADI!

DİRENEN HALKLAR KAZANACAK SÖMÜRGECİ KATLİAMCI EMPERYALİZM YENİLECEK!

Filistinli direniş örgütleri 7 Ekim’de İsrail’e Aksa Tufanı adıyla bir eylem başlattı. Dünya basınında, yapılan eylemin bir saldırı olduğu ‘sivillerin öldürüldüğü’ haberleri geniş yer buldu.

Biz emperyalizmin topyekûn saldırısını yıllarca ‘sivilleri’ nasıl katlettiğini aynı dünya basınından izledik. Dünya halkları emperyalizmin vahşi yüzünü Irak’ta Afganistan’da gördü şimdi Filistin’de yapılan direnişi katliam gibi göstermek altını boşaltmak ve barış çağrıları yapmak emperyalizmin vahşetine çanak tutmaktan başka bir şey değildir.

Filistin de eylemlerin öncüsünün Hamas olması temel nokta değildir. Bilinçli olarak Hamas öne çıkarılıyor. Oysa Hamas’ın da içinde yer aldığı Filistinli 14 direniş örgütü ortak bir askerî harekât başlattılar. Bu askeri harekât kapsamında örgütler arasında sahada alan ve görev paylaşımı da mevcuttur. FHKC, FDKC, FHP ve El-Fetih’in uzlaşmacı çizgisini reddeden ve farklı tarihlerde El-Fetih’ten ayrılan direniş örgütleri vardır. Filistin de 13 – 14 yaşlarında ki çocukların İsrail askerlerine bıçakla eylem yapması, gencecik kızların Siyonizm’e karşı elinde bıçakla fedaya gitmesi bu eylemi hazırlamış ve sonucunda topyekûn mücadeleyi getirmiştir. Diyalektik nicel birikimler nitel sıçramaya neden olur der. Geçmişte yapılan eylemler direnişler bugün ki büyük mücadeleyi doğurmuştur.

Filistin direnişi 7 Ekimle birlikte yeni bir evreye girmiştir. Direniş kendi içerisinde bir taarruza dönüşmüştür. İsrail tarafından işgal edilmiş topraklarda, kimi bölgelerde Filistin güçlerinin hâkimiyeti sağlanmıştır.

Filistin’de yıllarca savaş sürmekte ve irili ufaklı direnişler devam etmektedir ama en nihayetinde anti-emperyalist taraf güçlüdür ve başta Amerika olmak üzere emperyalizme karşı bir duruş vardır. Dünya halkları ile emperyalizm arasında ki baş çelişki bitmeyecek ve çözülene kadar direnişler devam edecektir. Bizler bu direnişte her zaman en önde olduk ve olacağız. Ali Sabanlarla nasıl savaştıysak bugün emperyalizme karşı savaşan halkların yanında olmaya devam edeceğiz!

Filistin halkının direnişini selamlıyoruz vatan topraklarını savunan kanı canı pahasına direnen Filistin halkının kazanacağına inanıyoruz ve onları selamlıyoruz!

FİLİSTİN DÜNYA HALKALRININ ONURUDUR!

YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN!

KAHROLSUN EMPERYALİZM YAŞASIN HALKLARIN MÜCADELESİ!

KAHROLSUN SİYONİZM! YAŞASIN FİLİSTİN HALKININ ÖZGÜRLÜK SAVAŞI!

Sosyal ağlarda paylaşın