Haksız Yere Hapsedilen Zeynep Yıldırım’a İletişim Cezası

AKP iktidarı, Küçükarmutlu Cemevi’nin içine işeme ahlaksızlığı yapan polisi teşhir ettiği için haksız bir şekilde tutukladığı ve hala hapiste tuttuğu Zeynep Yıldırım’a iletişimsizlik işkencesi uyguluyor. Buna görü Zeynep Yıldırım’a mektup ulaştırılmıyor, telefon görüşmesi yaptırılmıyor.

Yıldırım’ı cezaevinde ziyaret eden PSKAD Sultangazi Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Göksel Fidan, Silivri Cezaevi’nden Gebze Cezaevi’ne işkenceyle götürüldüğü için bunun psikolojik etkilerinin hala sürdüğünü kaydetti. Cezaevlerindeki insanların sağlık durumlarından hükümetin sorumlu olduğunu hatırlatan Fidan, Yıldırım’a eziyete dönüşecek bir cezalandırma yöntemi uygulandığını söyledi.

PİRHA ajansı olarak ‘Alevi kadın yazı dizisi’ için Yıldırım’a gönderdiği mektubun iletişim cezasından dolayı Yıldırım’a ulaşmadığını belirten Fidan, “Silivri Cezaevi’ndeki hak gasplarına verdiği mücadeleden dolayı iletişim yasağı ve hücre cezaları mevcut. İletişim yasağından dolayı sizin mektubunuzu alamadığını söyledi. Ama iletişim yasağının bu ay sonunda biteceğini ve mektubunuzu alınca hemen cevap vereceğini söyledi” diye konuştu.

Bir yıldır tutuklu bulunan Zeynep Yıldırım’ın iddianamesinin hala hazır olmadığına da değinen Fidan, şunları kaydetti:

“Bozuk düzenin temsilcisi siyasi iktidar sömürü düzenlerini korumak adına kendisine muhalif olanları bir şeylerle yaftalayarak tutuklayıp bu tutukluluğu cezalandırmaya dönüştürüyor. Zeynep abla polisin Armutlu Cemevine yapılan baskında idrarını cemevinin içerisine yapmasını dünya ve Türkiye kamuoyuna teşhir etmişti. Bundan dolayı bugüne kadar iddianamesini hazırlamadan neyle ilgili tutuklandığından haberi olmadan cezalandırma yöntemi kullanıyorlar. Ama Zeynep ablanın bir sözü var ‘İmam Hüseyin Yezit’in karşısında biat etmedi, diz çökmedi onuruyla yaşadı ve onuruyla bugünlere kadar yaşatıldı. Ben ona ikrar veren bir anlayışın sahibiyim. Bana bu cezalandırmayı yapanlara karşı ben de hiçbir koşulda biat etmeyeceğim, burada da mücadele etmeye devam edeceğim’ dedi.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.