FRANSA’DA 40 SANATÇIDAN GRUP YORUM’A DESTEK KONSERİ

Tutuklu olan Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt, Helin Bölek, Barış Yüksel, Ali Aracı ve İbrahim Gökçek Süresiz Açlık Grevindeler hala…
Talepleri:
– Konser Yasaklarına Son Verilsin
– Ödüllü Arama Listeleri Kaldırılsın
– Kültür Merkezimiz Basılmasın
– Tutuklu Yorum Üyeleri Serbest Bırakılsın
– Hakkımızda Açılan Tüm Davalar Düşürülsün

“Söylediğimiz Türkülerde Senin de Sesin Olmalı” isimi ile Théâtre du Gymnase Marie Bell isimli salonda konser yapılırken Grup Yorum’un 136.günündeydi.

Grup Yorum tarihçesinin Türkçe ve Fransızca anlatımıyla başlayan etkinlikte, bir video kurgu gösterimi yapılarak Yorum’un son sürecine dair görüntüler izlendi. Ardından sahneyi Grup Yorum aldı. Grup Yorum üyeleri, yaptıkları konuşmada AKP’nin Grup Yorum’u yok etmek istediğini, buna karşı hiç cevapsız kalmadıklarını anlattılar. Stadyumlar yasaklanınca meydanlara çıktıklarını, meydanlar yasaklanınca kamyon kasalarında sokak sokak konser verdiklerini, oralara saldırı olunca gecekondu damlarına çıkarak konserler verdiklerini anlattılar. Ve ardından oralara da saldırı olunca internet konserleri verdiklerini anlatan Yorum üyeleri “AKP iktidarı tutuklarak, terörize ederek üretemez hale getirmek isteyince ‘listelerinize bestelerimizle cevap veriyoruz’ dedik ve 2 yılda 40’tan fazla beste yayınladık.” dedi.

Günümüze kadar tüm yol ve yöntemleri denediklerini, günümüzde artık açlık grevinden başka bir yol kalmadığını, direnerek bu saldırıları mutlaka durduracaklarını anlatan Yorum üyeleri; ilk şarkılarını ‘kızı Bahar Kurt ile aynı hücreye hapsedilmiş olan; kızının gözlerinin önünde 100 gündür hücre hücre eriyor olmasını izleme işkencesine maruz kalan ve son mahkemesinde de serbest bırakılmayınca artık kızı ile birlikte Süresiz Açlık Grevi Direnişine başlayan’ Nagehan Kurt’a armağan ettiler…

Grup Yorum’un ardından; çoğunluğu Fransalı müzisyenlerden oluşan, dünyanın farklı ülkelerinden müzisyenler sahne aldılar. Grup Yorum’la dayanışmak için bir araya gelmiş olan 14 farklı gruba mensup 40’ın üzerinde müzisyen, tiyatrocu sahnede yer alarak söyledikleri parçalarla Grup Yorum’la dayanışma duygularını ilettiler. Yorum üzerindeki baskıların ve yasakların kabul edilemez olduğunu, bunlara derhal son verilmesi gerektiğini, taleplerin gayet kabul edilebilir talepler olduğunu, bir an önce kabul edilmesi gerektiğini söyleyen sanatçılar aynı zamanda bu sahnede bulunmaktan da onur duyduklarını belirttiler… Sahneye çıkan sanatçı ve gruplar sırası ile şu şekilde:

-Grup Yorum
Jooliv
Barricade
The Marjie’s Dream Pop Orchestra
Afrokan
Deniz Kılavuz
Mare Nostrum
La Loba
Chacacera
AED (Action En Direct)
Idigna
Shako Milo
Varidat
Fin Alternative

Finalde tüm sanatçılar sahneye çıkarak toplu halde Çav Bella’yı seslendirdiler. Saat 23.00’de sona eren gecede son olarak Grup Yorum’a Özgürlük taleplerini yinelediler ve haykırdılar: GRUP YORUM’UN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.