Hakkını arayan işçinin karşısında YİNE polis!

Sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan ve 43 gündür direnişte olan işçiler, şehir merkezinden fabrikaya kadar 15 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra otobüslerle Ankara’ya doğru yola çıkan Ekmekçioğlu fabrikası işçileri polis tarafından önce Kırıkkale’de daha sonra Elmadağ’da durduruldu. Üç kez yolları kesilen işçiler yolu kapatmak isteyince polis saldırdı. Polis, işçilerin tepkisi ve kararlılığı üzerine otobüslerin geçişlerine izin verdi.

Hiç bir direniş yoktur ki karşısında polis çıkmasın. Halkın polisi diye makyajlayarak gerçek yüzünün unutulması amaçlanır.  Medyada dizilerle, filmlerle, kamu spotları ile halkın polisi imajı yaratmalarının sebebi polisin halk düşmanlığını gizlemek içindir. Polis halkın polisi değildir. Polis düzenin bekçiliğini yapar ve düzenin sahibi ne emrederse onu yapar. Bu  “halka ateş et” olduğunda ateş eder, vur deyince vurur, kır deyince kırar. Daha polisin emre uymadığı görülmemiştir.

İşçi direnir karşısında polis

Eşini, kardeşini arkadaşını madende kaybeden aileler sorumluların yargılanmasını ister, karşısında polis,

Tren kazasına sebep olanın yargılanmasını isteyenin karşısında polis,

Öğrenci demokratik hakkını kullanır karşısında polis,

Liste uzatılabilir.

Bu düzenin sahibi para babalarıdır, patronlardır, kapitalistler milyarderlerdir… Onların düzeninin çarkının dönmesine ne zaman bir engel olsa orda polis görülür…

Polis halkın polisi değil halka düşmandır.

Bu artık faşizmin gizleyemediği, sıklıkla da gizlemeye ihtiyaç duymadığı bir gerçektir.

Halk düşmanı iktidarın halk düşmanı polis görevini yapıyor. İşçinin emekçinin de işi direnmek. Direnmezse aç kalır. Sendikaların ise işi işçinin emekçinin öncülüğünü yapmak, uğradıkları haksızlığa, sömürüye karşı direnişler örgütlemek,  direnişlerini büyütmektir.

Çorum Ekmekçioğulları işçileri işleri, ekmekleri ve sendikal hakları için mücadelede bugün 43’üncü gününde… Direnişi bugüne getiren işçilerin yanında sendika genel başkanları da vardı.  Direnişlerini sürdürmekte kararlı işçiler her seferinde olduğu gibi sendikaları tarafından yarı yolda bırakılmak istenmiyor…

Image
Sosyal ağlarda paylaşın