Hakim Savcı Kura Töreni: AKP yeni tetikçiler atadı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK 20 Mayıs’ta hakim ve savcı atanma kurasında MHP’ye özel kontenjan verilirken, çok sayıda eski AKP’linin akrabası da atama listesinde yer aldı.

Yapılan “sözde kura” sonucu 1379 hakim ve savcı atandı. Kurada dikkat çeken ise AKP ve MHP’ye yakın birçok isim de atananlar arasında yer almasıydı. Erdoğan’ın videokonferans aracılığıyla katıldığı hâkim/savcı kura töreni kapsamında 940 hakim ve 439 savcı ataması yapıldığı açıklandı.

Kura sonucu atanlarda dikkat çekenler:

  • Eski Adalet Bakanı Kenan İpek ve eski AKP milletvekili Burhanettin Uysal’ın gelinleri atandı.
  • Eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in oğlu ve gelini atandı.
  • Eski MHP milletvekili, MYK üyesi Mehmet Parsak’ın danışmanı Avukat Samet Karpuz Kuşadası (Söke) Hâkimliği’ne getirildi.
  • Kenan İpek’in oğlu Mehmet Akif İpek’in eşi Ahsen Şenol İpek Adana Hâkimi oldu.
  • Eski Emniyet Genel Müdürü, Vali Celalettin Lekesiz’in oğlu Muzaffer Lekesiz Kırklareli Cumhuriyet Savcılığı’na atandı: Gelini Merve Lekesiz ise Kırklareli Hâkimliği’ne atandı.
  • Eski AKP Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın oğlu Şamil Uysal ile evli olan Miyase Gümüş Uysal’a Söke Hakimliği.
  • Kurada, Adalet ve Medeniyet Derneği’nin yönetici ve üyelerinin isimleri yer aldı. Cemaat evi tarzında evlerde sohbet toplantıları yapan, hakim ve savcı alımı sınavlarına hazırlık için dersler verilen derneğin konuşmacıları arasında gerici yazar Nurettin Yıldız yer alıyor.
  • Kura töreniyle bu derneğin Genel Başkanı Akif Tögel Boyabat Hakimliği, Ankara İl yöneticisi Mustafa Tayyib Güneş Pazarcık Savcılığı’na atandı. Twitter’da Siyer Vakfı ve gerici İhsan Şenocak paylaşımları yapan Talha Lütfü İnce Kırıkkale Hâkimliği’ne getirildi.

Toplam 1379 hakim ve savcı kura şeklinde çekilmiş ama MHP özel kontenjan veriliyor, AKP’li oğullar, gelinler, yandaş dernek bağlı kişiler atanıyor. Faşist AKP’nin olduğu her alanda adaletsizlik kendini belli ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.