Hakan İnci’ye İşkence Yapılırken Annesine Ajanlık Dayatması (video)

Devrimci Hakan İnci ve Ulaş İnci’nin Annesi Kader İnci’ye işbirlikçilik ve ajanlık yapması için baskı yapıldı.

Faşizmin Ahlakına Uygun İşler

Geçen hafta Hakan İnci’nin uğradığı işkence haberini yayımlamıştık.

Tahliye olmasına rağmen götürüldüğü Adana Kürkçüler E tipi Hapishanesinde günlerce işkence yapılmıştı.

İzmir’de ÇHD ve İHD’nin de katıldığı bir basın toplantısında “…devletin bana kucak açtığını, bana yeni iş ve para yardımında bulunabileceklerini söylediler, bana ajan faaliyeti yürütmemi teklif ettiler. Basın açıklamalarına gitmemi bana bir şey olmayacağını onlara bilgi taşımamı teklif ettiler” diye uğradığı ajanlık dayatmasını anlatan Kader İnci  “sonradan öğreniyorum ki oğlum Hakan İnci tam o sırada Kürkçüler E tipinde işkence görüyordu” dedi.
Faşizmin ahlakına uygun işler: Bir anneyi evlatlarına karşı işbirliği ve ajanlık yapması için baskı tehdit ve şantaj yapmak. Ve bunu yaptıkları anda evladına işkence yapmak.  Basın açıklamasının devamında Kader İnci  “Bizler tutsak anneleri, devrimcilerin anneleri olarak çocuklarımız için her bedeli ödemeyi göze aldık. Onlar için eylem yaptık, direnişlere katıldık. Ama bizi anneliğimiz ile evlat sevgimiz ile sınamasınlar. Onların bu ahlaksız politikalarına boyun eğmeyeceğiz, bizleri onursuzlaştırmalarına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuşarak faşizmin ajanlaştırma girişimlerine tekrar cevap vermiş oldu.

Devrimci Hakan İnci yaptığı açıklamada “Bugün bana yapılan işkencelerden bizzat katılanlardan ziyade bu işkence olaylarını araştırmayan, işkencecilerden hesap sormayan Adalet Bakanlığı da sorumludur. Hesabı sorulmayan her işkence yeni işkencelerinde önünü açacaktır. Bunun için adalet istiyoruz ve istemeye de devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklaması videosunu yayınlıyoruz:

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.