TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı bir canlı yayında net 22 bin 200 lira maaş alan vekillerin geçim sıkıntısı çektiğini söyledi.

Şaka gibi değil mi?

Konuşan AKP’li olunca “bu kadar da utanmazlık olmaz” diyemiyor insan.. Açlık sınırının 2075 lira olduğu ülkemizde milyonlarca insan 2020 lira asgari ücretle çalışmakta. Ayrıca anadolunun bir çok kısmında asgari ücretle iş bulmak imkansız.

Yani ülkemizde milyonlarca insan açken meclis başkanına göre 22 bin 200 lira maaş azmış. Ne diyelim gözünüzü toprak doyursun. Bir zam daha yapın hemen. Bu doymazlık olduktan sonra değil 22 bin, 220 bin de yetmez size.“milletvekillerinin maaşlarına zam” söz konusu olunca hemen meclisten onay alır. Maaşınıza yaptığınız zam kadar hiç bir şey bu kadar çabuk geçmez meclisten.  

Açıklamasının devamında “Toplu ulaşım aracıyla Meclis’e gelen var” dedi. Milletvekillerine yardım kampanyası başlatın isterseniz!  22 bin 200 lira maaş alıyorsunuz. Üstelik AKP’li milletvekillerinden bir tanesinin bile sadece maaş ile geçinmediğini bilmeyen yoktur. Hepsi ihaleci, hepsi “devlet malı deniz yemeyen keriz” diyenlerden.
Başkanın bu açıklamasının halkı keriz yerine koymaktan, halkla dalga geçmekten başka ne anlamı olabilir…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.