Hadsiz Süleyman Halka Meydan Okuyor!!!

AKP şefi Erdoğan’a sadakatini ıspatlamak adına halk düşmanlığında sınır tanımayan, AKP’nin İçişleri Bakanı, soyadı ile namünasip Süleman Soylu bugün Boğaziçi direnişini karalamak için yaptığı açıklamalarda HADDİNİ AŞTI. 

Halk ayağa kalksa korkusundan altını pisletecek olan Soylu aklı sıra halka meydan okudu. “Boğaziçi’nde, tüm Türkiye ayağa kalksa rektörün odasına girmeye izin vermem” dedi. Türkiye ayağa kalksa değil, bin ikibin insanın sokağa çıkması bile kabuslar görmesine yetiyorken yaptığı bu açıklama tepkilere yol açtı. Boğaziçi direnişinin halk tarafından sahiplenilmesi ile panikleyen AKP iktidarı, başta Erdoğan olmak üzere teker teker açıklamalar yapmaya başladı. Direniş büyüdükçe korkusu da büyüyen AKP’liler, özellikle Soylu korkusunu gizlemek için yaptıkları açıklamalarla kuyruğu dik tutmaya çalışıyor.


Süleyma Soylu her açıklamasında olduğu gibi bu açıklamasında da DHKP-C’den bahsetmeden edemedi. 

Global Tv’de yaptığı röportajda şunları dedi;
Rektörün nasıl seçilip seçilmeyeceği kanunlarımızda belli. Dünya listeleri içerisinde en başarılı üniversiteler devlet üniversitesi değil vakıf üniversiteleri yer alıyor. ‘Siz kayyım rektör atadınız’ diyorlar bu faşist bir yaklaşım. Bu siyasal bir yaklaşım. Üniversitenin içini kapsayacak bir yaklaşım değil. Burada maalesef marjinal, ideolojik çok uçlarda olan sınırlı sayıdakiler üniversiteyi marjinal ideolojinin merkezine çekmişler. LGBT denilen bir şeyimize uymuyor.

REKTÖR TEPKİSİ: Tamamen Batı’nın Türkiye’ye sunduğu bir takım ideolojik gruplarla beraber üniversitenin ortasına koymuşlar. Bu öğrenciler rektörün odasına girecekler! Boğaziçi, Türkiye ayağa kalksa da buna müsaade etmem. Rektörün odasını basmak, LGBT’cilerin bunu yapması… Dertleri ne? DHKP-C’nin affedersiniz CHP milletvekillerinin burada ne işi var? Göreceksiniz bunlar bittikten sonra Boğaziçi çok güzel olacak. Gerek kadro, gerek uluslararası başarı olarak.
Halka kafa tuttuğunu zanneden Soylu’ya tarihi hatırlatmakta fayda var. O Türkiye ayağa kalksa değil rektörün odası, saraylarınız, korunaklarınız sizi korumaya yetmez. Soylu’ya yine hatırlatmakta fayda vak ki; tükürüğünde boğulacağınız halka ettiğiniz her söz tarihe not düşülüyor…

Sosyal ağlarda paylaşın