Gülistan Doku Nerede ?

Dersimde son günlerde ortadan kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’dan halen haber alınamıyor.

 Gülistan Doku ülkemizde milyonlarca yoksul öğrenciden birisi.

Üvey babasının polis olduğu bilinen bir şahıs tarafından darp edildiği biliniyor. En son görüldüğü yerde bir araca zorla bindirilmeye çalışılıyor. Gülistan binmeyince darp ediyor. Polis gelince ise kızın şikayetçi olmamasından dolayı olay kapatılıyor.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku : Zaynal (üvey babası polis olan ve Gülistan’ın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Rus uyruklu kişi), cumartesi akşamı Gülistan darp ederek zorla araca koyuyor. Polis, Gülistan’ın o an şikâyetçi olmadığını, ondan dolayı bir şey yapmadıklarını söyledi. Pazar günü de en son Zaynal ile görüşüyor. Ve kayboluyor. Kameralarda, Gülistan’ın ardından minibüse bindiği görülüyor. Ama nerede indiğine dair görüntü yok. Polis diğer kayıtların olmadığını söyledi. Oysa Tunceli’nin her yeri kamera” dedi. 

Tüm ülke Gülistan’ın başına ne geldiğini öğrenmek istiyor. Gülistan’ın ailesinin ve tüm çevresinin ortak fikri polisin bir şeyleri saklamaya çalıştığı. Böylesine önemli bir olay yaşanırken ve Gülistan’ın kaybolması ile ilgili olduğu düşünülen  Zaynal ve polis babasının şehirden ayrılması şüpheleri çoğaltıyor.

Halk çocuklarını katletmesi ile meşhur Tunceli polisinin bu konu ile ne kadar bağı olduğu merak konusu. Gülistan’ın bulunması için yapılan eylemlere polisin saldırması polisin bu olayın kapatılmasını istediğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

Gülistan Doku ile ilgili Dersim Halk Cephesi yaptığı açıklamada  şu sözlere yer verdi:

 Gülistan son zamanlarda polis bağlantılı bir kişi tarafından taciz ediliyor kaybolduğu gün aynı çete mensubu kişi tarafından darp edilip polis tutanağına geçmeyip olay ört pas ediliyor. Eli kanlı Tunceli polisi ne yapmaya çalışıyor?Gülistan doku nerede? Arkadaşımızın başına gelebilecek en küçük olumsuzluğun kaynağı katil Tunceli polisidir. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.