Guatemala Ordusu Göçmenlere Saldırdı

ABD'ye gitmeye çalışan göçmelere Guatemala ordusu müdahale etti - Son  Dakika Siyaset

Honduras’tan Meksika’ya, ardından da ABD’ye ulaşmak isteyen en az 9 bin göçmene Guatemala ordusu göz yaşartıcı gaz ve copla saldırdı. Çok sayıda göçmenin yaralandığı kaydedildi.

Emperyalizmin dünyada yarattığı yoksulluk, savaşlar vb nedenleriyle halkları göçe zorlamaya devam ediyor.

Amerika kıtası bu konuda emperyalizmin adaletsizliğe mahkum ettiği kıta. Yüzyıllardır en vahşi yöntemlerle topraklarını elinden aldı, zenginliklerini talan etti, soykırım yaptı. Bugün Latin Amerika halkları aynı saldırılar ile karşı karşıya.  Gerilla hareketlerinin gerilemesinin ardından, sömürünün dizginsizce arttırılması ile halklar göç etmek zorunda bırakılıyor.

ABD'ye gitmek isteyen Honduraslı göçmenlere müdahale |

Guatemala ordusu, Orta Amerika ülkesi Honduras’tan Meksika’ya, ardından da ABD’ye ulaşmak isteyen en az 9 bin göçmene saldırdı. Bölge basınında çıkan haberlere göre, Honduras’ın San Pedro Sula kentinden 13 Ocak’ta yola çıkan binlerce göçmen, Guatemala’nın Chiquimula şehrine bağlı Vado Ancho kasabasında, Guatemala ordusu tarafından durduruldu.

Guatemala ordusu, kontrol noktasından geçmeye çalışan göçmenlere göz yaşartıcı gaz ve copla saldırdı, çok sayıda kişi yaralandı. Yoğun gazdan etkilenen göçmenler geri çekilmek zorunda kalırken, bölgede göçmenlere saldırılar devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın