Grup Yorum’un Talepleri Kabul Edilsin !

Ülkemizde ölüm oruçları devam ediyor. 3 Nisan Cuma günü ölüm orucunun 288. Gününde şehit düşen Helin Bölek’ den sonra 24 Nisan Cuma günü ise ölüm orucunun 297.gününde Mustafa Koçak düştü toprağa.

Ancak hâla ölüm orucunda hak ve adalet mücadelesi veren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek 316., Halkın Avukatları Ebru Timtik 117.,Aytaç Ünsal 86.,Özgür Tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya ise 65.günündeler.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’ in durumu artık çok kritik seviyelerde. Oysa ki sadece bas gitarını özgürce çalmak istiyor. Grup Yorum’ un talepleri bir müzik grubunun hakları aslında. “ İdil Kültür Merkezilerinin basılmaması, üyelerinin gri listeden çıkarılması, konser yasaklarının kaldırılması, hapishanelerde ki üyelerinin serbest bırakılması” gibi talepler. Yani aslında hakları olan talepler.

İbrahim Gökçek’ in ölüm orucu kritik seviyelere gelirken Grup Yorum da Adalet ve İçişleri Bakanlığına yeni ölümlerin yaşanmaması için, hakları olan taleplerin yerine getirilmesi için bir çağrıda bulundu. Çağrıda;

“Türkiye’nin ve dünyanın en büyük devrimci müzik grubuyuz. 35 yıl boyunca ülkemizde ve dünyada sayısız konser verdik, milyonlarla buluştuk. Sanatımızı yapabilmek için bedel ödemekten de çekinmedik. Üretimlerimiz ve kararlılığımız bizi büyüttü, bu günlere getirdi.

En kitlesel biletli konseri de biz yaptık, en kitlesel ücretsiz halk konserini de. Halkın türkülerini yaptık , halkın ta kendisi olduk.

Ancak son beş yıldır konser veremiyoruz. Ve grup üyelerimiz periyodik olarak kültür merkezimize yapılan baskınlarla tutuklanıyor. Bize sanatımızı yapma özgürlüğümüzü kazanmak için ölmekten başka yol bırakmadılar. Helin türkü söyleyebilmek için şehit düştü.

Direnişimiz somut bir kazanım olmadan bitmeyecek. Bas gitaristimiz, ölüm orucu direnişçimiz İbrahim Gökçek bir çağrı yapıyor:

Bize bir konser sözü verilsin. Tarih ve yer belirtilerek

Yarın ara mahkemesi görülecek olan üyemiz Ali Aracı, 20 Mayıs’ta duruşması olan Sultan Gökçek ve tüm tutsak üyelerimiz serbest bırakılsın.

Ölümleri durdurmanın yolu budur. Ne merhamet diliyoruz ne de vicdana çağırıyoruz. Adalet istiyoruz. Hukukun gereğini yapın ve ölümleri durdurun.

Sanatçı dostlarımıza da bir çağrımız var.

Bakanlıklar arayıp soralım: “Grup Yorum’ un meşru talepleri neden karşılanmıyor?”

Grup Yorum’ a ses olun, ölümleri durdurun.” Denildi.

Bu açıklamanın yanında İbrahim Gökçek Ölüm Orucu Direnişinin 316.günüden bir video ile bizlere seslendi. Videoda mahkemesi yakın olan Grup Yorum üyesi arkadaşı Ali Aracı’ nın ve yine hem Grup Yorum’ un solisti hem de eşi olan Sultan Gökçek’ in serbest bırakılmasını söyledi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.