Grup Yorum’dan Soylu’ya: ”Halkımız Seni İyi Tanıyor”

Bakan Süleyman Soylu Helin Bölek’in şehit düşmesinden sonra ölüm orucu direnişine destek olan herkese saldırmış, Helin’i destekleyen siyasetçilere çatmıştı. Helin’in halklar nezdinde sahiplenilmesinin düzen cephesinde yarattığı korku ve panikle kendisinden beklenilir bir üslup ve hadsizlikle açıklamalar yapmıştı. Bugün Grup Yorum, halkımızın deyimiyle SOYSUZ’a ilişkin bir açıklama yayınladı:

SÜLEYMAN SOYLU’YA İLİŞKİN AÇIKLAMAMIZDIR:

HELİN’İN KATİLİ SENSİN SÜLEYMAN SOYLU!

HELİN’İN KATİLİ SIRTINI YASLADIĞIN ELİ KANLI AKP İKTİDARIDIR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölüm orucu direnişçimiz Helin Bölek’in şehit düşmesi üzerine bir takım hadsizce açıklamalar yaptı. Soylu açık ki saldırgan ve lümpen bir üslupta üste çıkmaya çalışarak işlediği cinayetin sorumluluğundan sıyrılmaya çalışıyor.

Ancak gerçekler gün gibi ortadadır. İpe sapa gelmez demagojilerle karartılamayacak kadar güçlüdür gerçekler. Helin’in ölümü gibi çok nettir.

Ne istedik biz? Açlığa yattığımız günden beri tam 10 aydır ne haykırdık? Konser yapmak, türkülerimizi söylemek istiyoruz. Yasakları kaldırın, gayri meşru iş yapmayın dedik. Biz milyonlara konser veren bir grubuz, milyonları Grup Yorum’dan ayıramazsınız dedik.

Bizi terörize edemezsiniz dedik. Bizi komplo davalarla tutuklamayın, hedef gösterip terör listelerine alamazsınız dedik. Zulmünüze boyun eğmedik. Süleyman Soylu’nun mensubu olduğu AKP iktidarı ne yaptı peki?

Herkesin sahiplendiği taleplerimizi görmezden geldi ve katilimiz oldu.

HELİN’İN KATİLİ SENSİN SÜLEYMAN SOYLU. HELİN’İN KATİLİ SIRTIINI YASLADIĞIN AKP İKTİDARIDIR.

G.YORUM

Halkımız seni iyi tanıyor.

Mafyacılığını ele veren el kol hareketlerinle, lümpen ağzınla, katillerin sırtını sıvazlamanla çok iyi biliyor.

Helin’in ölümünün sorumluluğunu bize atamazsın Halkın öfkesinden korktuğun için bizim üzerimize atmaya çalışıyorsun, nafile. Sen şarkı söyleyebilmek için direnen bir halk sanatçısını öldürerek tarihe geçtin. Adın artık halkımızın lanet listesine alınmıştır artık. “Erim erim eriyesin” diyerek Denizlerin katiline beddua eden “Yürü bre Hızır Paşa senin de çarkın kırılır, güvendiğin padişahın o da bir gün” diyerek halk düşmanlarına gereken yanıtı türküleriyle veren halkımız senin adını da tarih sahnesinde hakketiğinle yazacaktır.

Güvendiğin AKP iktidarı devrilip gidecek, bizler kalacağız. Helin’in son vasiyetine saygısızlık edemezsin, haddin hiç değildir. Asıl sen ve senin zihniyetinde olan AKP iktidarı yamyamdır. Asıl yamyamlık, halkı açlığa sürükleyen, intihara sürükleyen, yozlaştıran sizin bu çürümüş düzeninizdir. Tekrar hatırlatırız. Ne yaparsan yap biz kazanacağız. Ya taleplerimizi kabul edersiniz ya da biz ölümlerimizle sarsmaya devam ederiz. Türküleri yasaklamaya çalışanlara dar gelir bu dünya. Sana ve emperyalizmin tüm uşaklarına, ölüm Orucu direnişçimiz İbrahim Gökçek’in sözünü söylüyoruz;

“ANTARTİKA’DAN LATİN AMERİKA’YA GRUP YORUM’U KİMSE SUSTURAMAZ.

YA ZAFER YA ÖLÜM”

09.04.2020

G.YORUM

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.