Grup Yorum’dan Açıklama:
“Bir halkın türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür!”

Betül Varan’ın ve Sultan Gökçek’in mahkemesinde verilen karardan sonra,
Çağlayan Adliyesi önünde Grup Yorum üyeleri tarafından bir protesto eylemi gerçekleştirildi.
Eylemde yapılan açıklamada, Betül Varan ve Sultan’a Gökçek’e verilen 10 yıldan fazla hapis cezası protesto edilirken “Bağımsız Türkiye konserlerini yapacağız” denildi. Eylemde yapılan açıklamada Grup Yorum adına şunlar belirtildi:

“Halkımız bugün burada 30. ACM de Grup Yorum emekçisi Sultan Gökçek ve Betül Varan’ın mahkemeleri vardı. Sultan’a ve Betül’e bugün iki ayrı dosyadan 10’ar yıl ceza verildi ve tutukluluk halinin devamına kararı verildi. Biz bu cezaları Grup Yorum olarak tanımıyoruz. Halkın sanatçısı olmak suç değildir. Bugün ülkemizde yaşadığımız adaletsizlikleri, hukuksuzlukarı ezgilerimizde dile getirdiğimizden kaynaklı bizlere cezalar veriliyor.

Bedeli ne olursa olsun biz halkın acılarını, umutlarını, ezgilerimizde dile getirmeye devam edeceğiz. İşçi direnişlerinde de olacağız. Mahkeme salonlarında da… Sorunları, adaletsizlikleri tarafımızdan dile getirmeye devam edeceğiz.

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!
Biz bu uğurda canımızı verdik. İki insanımızı ölüm oruçlarında konser yapabilmek için toprağa verdik. Bizi cezalar vererek, tutsak ederek hiçbir koşulda teslim alamayacaklar. Biz teslim olmadık, teslim olmayacağız. 37 yıldır bu onurlu mücadeleyi biz yürütüyoruz. Ve yeniden konserlerimizi yapabilmek için alanlarda, meydanlarda olacağız.
Verilen bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Sonuna kadar üretmeye, direnmeye devam edeceğiz. Bağımsız Türkiye konserlerini yapacağız.
Bir halkın türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür!
GRUP YORUM HALKTIR SUSTURULAMAZ!”

Sosyal ağlarda paylaşın