“Grup Yorum Yaşasın” Konseri

İzmir’de bir çok sanatçının katılımıyla, Grup Yorum’la dayanışma konseri düzenleniyor.

12 Mart Perşembe günü saat 19.30’da Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan konser, “Sanata Özgürlük – Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz” adını taşıyor.

Konserde yer alacak sanatçılar şunlar:

Suavi, Gazapizm, Hüsnü Arkan, Grup Abdal, Niyazi Koyuncu, Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı, Erdal Bayrakoğlu, Cevdet Bağca, Barış Atay, Hamit Demir, Tuğrul Keskin, Praksis ve Sokak Orkestrası.

Konser, ücretsiz olacak.

İzmir’de Konsere Çağrı:

“Grup üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor.”

12 Martta gerçekleştirilecek olan “Sanata Özgürlük / Grup Yorum Yaşasın” konseri için demokratik kitle örgütleri İzmir Barosu’nda bir araya gelerek bir basın toplantısı yaptılar ve herkesi bu anlamlı konsere katılmaya çağırdılar.

Heyet adına İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu yaptığı konuşmada “Ölüm orucu sürecinin ölümlerle sonuçlanmaması için iktidarın aklı selim davranarak, Grup Yorum’un haklı ve meşru taleplerinin karşılaması” çağrısında bulundu.

Çaparoğlu 12 Mart’ta Adnan Saygun kültür merkezinde halka açık ve ücretsiz yapılacak konsere bütün sanatseverleri davet etti.

Çaparoğlu, konuşmasında şunları belirtti: “Müzik yapmanın, sanat üretmenin yasaklandığı yer ortaçağ karanlığı değil midir?… Grup Yorum muhalif müziğin simgelerindendir… 2015 yılından itibaren grup üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor.”

“Grup Yorum üyelerine destek vermek insani bir görevdir… Bu ülkenin demokrasi güçleri olarak aydınlık yüzlü gençlerimizin hayata tutunması, bizlerle birlikte türkülerini söyleyebilmesi için ses veriyoruz. Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesi, açlık grevi ve ölüm oruçları süreçlerinin ölümler yaşanmadan son bulması için, iktidarı aklıselim davranmaya davet ediyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.