Erdoğan ve Ekibi Brüksel’de Protesto edildi.

9 mart Pazartesi günü Belçika’nın başkentine süpriz bir ziyaret gerçekleştiren Erdoğan protesto ile karşılandı.

NavBel isimli Kürt oluşumunu yanında Belçikalı Secours Rouge gibi grupların da katıldığı eyleme Direnişlerle Dayanışma Komitesi de 3 pankartı ile ve ADALET İSTİYORUZ tişörtleri ile katıldılar.

Yaklaşık 2 saat boyunca “katil Erdoğan, terorist Erdoğan” “ dün Hitler, bugün Erdoğan” sloganları atıldı.  “Grup Yorum Onurumuzdur, Helin Bölek Onurumuzdur, İbrahim Gökçek Onurumuzdur, Mustafa Koçak Onurumuzdur, Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz” sloganlarının da atıldığı eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.

Asrın Liderini(!) karşılamak için ise konsolosluk önünde 50 kişi civarında bir grup vardı.  

Suriye’de yaşanan son gelişmeler ve göçmenler konusunda  pazarlık yapan Erdoğan’ın asıl geliş sebebinin NATO’dan açık destek istemek olduğu açıklandı.

Suriye’de direnişin kazanmasının ardından kudurmuşçasına yenilgiyi kabullenmeyerek yaptığı her girişim hezimet ile sonuçlandı. En son İdlib’de beslediği dinci çetelere Suriye  yönetiminin  ve Rusya’nın yaptığı operasyon sonucunda  (resmi rakamlara göre) 36 asker hayatını kaybetmişti.

Bir kaç esip gürledikten sonra kuyruğunu kısarak Rusya ile antlaşma imzalamak zorunda kalan Erdoğan, NATO desteği peşinde koşturuyor.

Akşam saat 20’de basın açıklaması yapması beklenen Erdoğan ve ekibi basın açıklaması yapmadı ve medyaya görünmeden Brüksel’i terketti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.