Grup Yorum Umudu Yaşatmaya Devam Ediyor…

Almanya’nın Duisburg şehrindeydi Grup Yorum.
Gerçek Haber Ajansı tüm konseri canlı yayından verdi.
1300 civarında kitle Grup Yorum şarkılarıylaydı gece yarısına kadar…
“Grup Yorum Halktır Susturulamaz” sadece bir slogan değil, hayatın ispatladığı gerçek. Onlarca baskın, tutuklama terörleri, Avrupa’da ve ülkede 18 tutsak… gözaltı, işkence, kulak patlatmalar, el parmak kırmalar… Sadece grup emekçilerine değil Grup Yorum sevenlere de reva görülen aynı zulüm. Ama Grup Yorum bu kez Almanya’nın Duisburg kentindeydi. 1300 kişi gelmişti sahiplenmeye Grup Yorum’u. 1300 kişilik halk “GRUP YORUM BİZİZ” demek için salonu doldurmuştu. Genç yaşlı, kadın erkek…

Konseri izleyen herkesin gözlerindeki ışıltıdan şu cümle okunuyordu; Bizi, yani Grup Yorum’u susturamayacaksınız!
Konsere başlamadan önce yapılan konuşmalarda Almanya’da 129ab yasalarına karşı sürdürülen mücadele ve İleni Lena Açıkgöz’ün 242 gündür sürdürdüğü açlık direnişi anlatıldı. Grup Yorum’un mücadelesi ve halen Almanya’da tutsak edilen İhsan Cibelik’in anlatıldığı konuşmaların devamında Halk Cephesi adına da bir açıklama yapıldı… Enternasyonal dayanışma mesajlarının okunduğu konuşmaların ardından saat 20.30’da sahne alan Grup Yorum yarım saatlik bir aranın haricinde saat 00.30’a kadar yani tam 4 saat sahnede kaldı. Türkülerini yüzlerce kişiden oluşan seyirci korosuyla birlikte söyledi. Yeni besteleri, konserlerde duymaya alışılmamış çok sevilen Grup Yorum şarkıları ve unutulmazları…
Emperyalizmin ve faşizmin bitirmek için her türlü yönteme başvurduğu Grup Yorum 18 kişilik orkestra toplamda 21 kişilik kadrosuyla göz doldurdu.
Anadolu’da ve dünyada yaşanan her türlü zulme tavır alan, şarkılarını marşlarını dünya devriminin büyümesi için söyleyen Grup Yorum sahnedeydi işte.
Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili şarkılarını türkülerini söyledi 1300 kişi ile birlikte.
Konser başlangıcından sonuna kadar coşkudan zerrece azalma yaşanmadı.
4 yaşındaki Grup Yorum üyesinin sahne performansı tüm izleyenlerin coşkulu alkışlarını topladı.
Gerek müzikal, gerek görsel ve gerekse de politik içeriği ile unutulmayacak konserlerine bir yenisini daha ekledi Grup Yorum.

(Konseri Gerçek Haber Ajansı Youtube hesabından izleyebilirsiniz)

Sosyal ağlarda paylaşın