Grup Yorum Olarak Yaşadığımız Hukuksuzluklar…

Grup Yorum’un yaşadığı hukuksuzluklar ile ilgili yaptığı açıklamayı paylaşıyoruz.

Grup Yorum olarak 36 yıllık tarihimizde çok yoğun baskılar gördük, hukuksuzluklar yaşadık. Özellikle son dönemde faşizm pervasızca saldırmaya devam ediyor. Bizde devrimci sanatçı kimliğimizi koruduğumuz bundan vazgeçmediğimiz için baskı görüyoruz. Bu baskıyı farklı boyutlarda yaşadık, yaşıyoruz. 

Hakkımızda onlarca dava açıldı, açılmaya devam ediyor. Sadece “Grup Yorum Halktır Susturulamaz” sloganından “terör örgütü propagandası yapmaktan” dosya açılıyor. Sadece Grup Yorum üyesi olduğumuz için örgüt üyesi olduğumuza dair keyfi ve hukuksuz dosyalar açılıyor. Bunun dışında kurumumuzda, İdil Kültür Merkezi’nde bulunduğumuz için örgüt üyesi olduğumuz gerekçesiyle hakkımızda sürekli yeni dosyalar açılıyor. 
Faşizm tarafından yaratılan gizli tanıklar, yalancı iftiracı-itirafçıların beyanları üzerine hakkımızda yeni dosyalar açılıyor. Sadece bir kişinin söylediklerine dayanarak bize dosya açıp, ceza veriyorlar. 
Yıllara varan cezalar alıyoruz. Hiç bir hukuki dayanağı olmayan dosyalardan ceza alıyoruz. Sadece Grup Yorum üyesi olduğumuz için en az 6 yıl hapis cezası alabiliyoruz. Hiç bir delile gerek duymadan hakimler çerez gibi hapis cezaları dağıtıyor. 

Bunun dışında evimiz, Kültür Merkezimiz sürekli basılıyor. 2016’dan bu yana 11 defa polis tarafından basıldı. İdil Kültür Merkezi keyfi olarak sürekli basılıyor ve biz işkenceyle gözaltına alınıp tutuklanıyoruz. Sadece kendi kurumumuzda, müzik yaptığımız evimizde bulunduğumuz için sürekli tutuklanıyoruz. 

Hakkımızda vur emri verilerek başımıza ödül konuldu. 6 arkadaşımız, Grup Yorum üyeleri “terör” denilen listelere alınarak aranır duruma düştü. Haklarına vur emri verildi. 

2016’dan beri konserlerimiz sürekli yasaklanııyor. Konser  veremiyoruz. Bir müzik grubu olarak halkımızla bir araya gelip halaya durmamıza izin vermiyorlar. Tek yürek olup şarkılarımızı, türkülerimizi söylememize izin vermiyorlar. Hiç bir gerekçe sunmaya bile tenezzül etmiyorlar. Keyfi olarak sürekli yasaklamalarla karşı karşıyayız. 

AKP faşizmi bize de çok yoğun bir baskı uyguluyor. Gerçekleri anlatmamızı istemediği için, devrimci sanatçılık geleneğini sürdürmeyelim, halkın yaşadığı açlığı, yoksulluğu, faşizmin gerçek yüzünü anlatmayalım diye çok yoğun bir şekilde saldırıyor. Bu baskıyı da farklı çeşitlerde yaşıyoruz. Hukuksuz açılan davalar, hukuksuzca yasaklanan konserler, başımıza konulan ödüller, keyfi tutuklamalar, gözaltı ve işkencelerle bunu yaşıyoruz. 

Ama biz hiç bir baskıya karşı sessiz kalmadık. Üreterek, sanatımızı her koşulda icra ederek direnmeye devam ettik. Faşizme asla teslim olmayacağımızı haykırdık. Ölüm orucu direnişimizle dünyaya sesimizi duyurarak düşmana meydan okuduk. Helin ve İbrahim kendilerini feda ederek tüm dünya halkarına umut oldular. Bizde bugün yaşadığımız hukuksuzlukları, baskıları tehşir ediyor direnmeye devam ediyoruz. Hiç bir güç bize engel olamayacak. Çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Her yerde Grup Yorum Halktır demeye devam edeceğiz!

GRUP YORUM


Sosyal ağlarda paylaşın