Grup Yorum: Faşizm Sürgün Sevk Saldırısından da Sonuç Alamayacak.

Son 1 haftada ülkemizin birçok hapishanesinde çok sayıda devrimci tutsak farklı hapishanelere sürgün edildi. Sürgün sevk olan tutsaklar arasında Grup Yorum ve İdil Kültür Merkezi emekçileri Bergün Varan, Cenk Turan ve Cemil Kurt da bulunuyor. Marmara Kapalı Hapishanesi’nde bulunan üç Grup Yorum emekçisi Bergün Varan Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’ne, Cenk Turan Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’ne, Cemil Kurt ise Erzurum Dumlu 1 No’lu Kapalı Hapishane’ye sürgün edildi.

Sürgün sevk politikası, faşizmin devrimci tutsaklara yönelik yıllardır uyguladığı sistematik bir saldırı politikasıdır. Bir sabah tutsakların hücre kapıları bir anda açılır, onlarca gardiyan hücrenin içerisine girer ve tutsaklar zorla, bilmedikleri şehirlerin hapishanelerine götürülürler. Amaç, devrimci tutsakları birbirlerinden ayırıp yalnızlaştırmak, boyun eğdirmektir. Sürgün sevk politikası, hapishanelerde yıllardır devrimci tutsaklara uygulanan ve buna karşı büyük bedeller ödenen tecrit politikasından ayrı değildir ve bu politikanın kendisi başlı başına bir işkencedir.

Tutsak Grup Yorum emekçilerine yönelik sürgün sevk saldırıları da bunun bir parçasıdır. Grup Yorum’a yönelik dışarıda konser yasaklarıyla, sansürle uygulanmak istenen tecrit, hapishanelerde de sürgün sevk saldırılarıyla derinleştirilmek istenmektedir.

Tutsak Grup Yorum emekçilerine yönelik sürgün sevk saldırılarına karşı Grup Yorum yaptığı açıklamada,
“Dost da düşman da biliyor ki hiçbir tutsak Grup Yorum emekçisi, faşizmin hangi saldırı politikasıyla karşılaşırsa karşılaşsın, devrimci sanatçı kimliğinden vazgeçmez” dedi. Yaptıkları açıklamanın devamında “Asla yalnız değildirler; Helin ve İbo voltada yanıbaşlarındadır onların. Türkülerimizin sesimizi kısmak, bizi sansürle boğmak isteyenlere karşı umudun türkülerini en gür biçimde haykırırlar. Ve binlerce kilometre uzakta da olsalar, o türküler yayılıp ulaşır Anadolu halklarına…” ifadelerine yer verildi.

“Faşizm; hiçbir saldırıdan sonuç alamadığı gibi bu sürgün sevk saldırısından da sonuç alamayacak. Türkülerimiz Anadolu’nun dört bir yanında dilden dile söylenmeye devam edecek. Hiçbir baskı, hiçbir saldırı Grup Yorum’u susturamaz, Yorum emekçilerine boyun eğdiremez. Tarih bunu böyle yazmıştır ve yazmaya devam edecek.” diye devam ettirdikleri açıklamayı sürgün sevklere son, Grup Yorum Halktır Susturulamaz, Türküler Susmaz Halaylar Sürer, Kahrolsun Faşizm Yaşasın Türkülerimiz sloganları ile sonlandırdılar.

Sosyal ağlarda paylaşın