Filistinli Tutsakların Açlık Grevi, Zaferle Sonuçlandı!

2000 Filistinli tutsak, 21 Mart’ta kitlesel açlık grevine başlamış ve bazı tutsakların da 23 Mart’ta, Ramazan’ın ilk günü, direnişlerini “ya özgürlük, ya şehitlik” sloganıyla süresiz açlık grevine çevirecekleri açıklanmıştı.
Açlık grevi ve süresiz açlık grevinin nedeni, İsrail hapishanelerinde gündeme getirilen yeni baskı politikalarıydı. İşgal hükümetinin Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, hapishanelerde tecriti ve infaz rejimini daha da ağırlaştıran yeni düzenlemeler gündeme getirmişti.

Tutsakların bu çıkışı, işgalci İsrail yönetimi üzerinde etkisini gösterdi ve işgal yönetimi, hapishanelerde gündeme getirilen yeni baskı düzenlemelerinin geri çekildiğini açıkladı.

Filistinli Esir Hareketi tarafından yapılan açıklamada 22 Mart’ta tutsakların direnişinin açlık greviyle zafere ulaştığı belirtildi.
Açıklamada “işgal hükümetinin tüm tutukluların taleplerine greve gitmeden yanıt verdiği ve tutukluların istediklerini aldıkları” vurgulandı.
Buna göre hapishanelerdeki uygulamalar, Ben Gvir’in yaptığı düzenlemelerden önceki haline dönecek.

Bu talebin kabul edilmesi üzerine, Ramazan ayının ilk günü başlatılması planlanan süresiz açlık grevi şimdilik ertelendi.

Sosyal ağlarda paylaşın