Grup Yorum Aileleri Her Yerde…

Amnesty İnternational’e
Direnişler Anlatıldı

Grup Yorum üyelerinin aileleri, ülkede ve Avrupa’da evlatlarının direnişini anlatmak için yoğun bir çaba içindeler.
Grup Yorum aileleri, cuma günleri Çağlayan Adliyesi önünde eylem yaparken, Nagehan Kurt iki ayı aşkın süredir açlık grevinde.
Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi destek açlık grevi yaparken,
Bergün ve Betül Varan’ın Hollanda’daki anne ve babası, geçtiğimiz hafta, Rotterdam Türkiye Konsolosluğu’ndan Den Haag’daki Adalet Divanı’na yürümüşlerdi.
Varan ailesi, geçtiğimiz hafta da Amnesty İnternational nezdinde görüşmelerde bulundular.

*

Grup Yorum üyesi Betül ve Bergün Varan’ın Annesi ve Babası, 14 Kasım’da Hollanda Amnesty İnternational merkezinde, “İnsan Hakları” bölümü yetkilisiyle bir görüşme yaptılar.
Amsterdam’da bulunan merkezde yapılan görüşmede Grup Yorumcuların ailesi, Amnesty İnternational’e “Ülkemde Adalet” başlıklı bir dosya sundular.
Dosyada Hollandaca olarak Grup Yorum, İdil Kültür Merkezi ve Halkın Hukuk Bürosu üzerindeki baskılar, Grup Yorumcuların sürdürdükleri açlık grevleri ve Mustafa Koçak’ın ölüm orucu hakkında bilgiler yer alıyordu.
Görüşmede, yetkili, dosyayı alıp ilgililere ileteceğini belirterek, daha sonrası için tekrar görüşme randevusu verdi.
Arada yapılan görüşmede ise, dosyanın Londra’daki Amnesty İnternational merkezine gönderildiğini, bu doğrultuda Türkiye’deki avukatlarla iletişime geçeceklerini belirttiler.

*

Aynı gün Halk Cephesi’nden bir temsilci de, Hollanda Dordrecht’te yapılan Amnesty İnternational toplantısına katılarak, Mustafa Koçak’ın uğradığı adaletsizliği ve Grup Yorumcuların sürdürdüğü açlık grevlerini anlattılar. Dordrecht Amnesty İnternational yetkilileri, anlatılanları dinleyerek, esas olarak Amnesty İnternational merkezi üzerinden girişimde bulunulmasını önerdiler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.