Grup Yorum Açlık Grevine Başlıyor

Sanat hayatına başladığı günden beridir, yani 35 yıldır faşizmin saldırılarına uğrayan Grup Yorum , son süreçte yoğunlaşan baskılara karşı Açlık Grevine başlayacağını duyurdu.

AKP iktidarı OHAL ilan ettikten sonra baskı ve her türlü hukuksuzluğu özellikle devrimciler üzerine yoğunlaştırdı. Keyfilikte sınır tanımıyor kendilerinden olmayan kesimlere baskıyı katmerleştirerek uygulamaya devam ediyor.

AKP’nin polisi Grup Yorum’un çalışmalarını yaptığı İdil Kültür Merkezini son iki yıl içerisinde tam 8 kez bastı. Her baskında merkezde bulunan her şeyi kırıp döktü. Başta müzik aletleri, bilgisayarlar, buzdolabı, çamaşır makinası,kapı, pencere duvardaki resimler… herşeyi kulanılamaz hale getirdiler, albümlerini çaldılar. Yetmedi 11 elemanını tutukladı. Hızını alamayan AKP faşizmi 6 elemanının başlarına ödül koyarak arananlar listesi yayınladı. Konserlerini yasakladı. Grup elemanı Bergün Varan’ın saçlarını yoldu.

Saçları kökünden yolunan Bergül Varan

Tutuklu elemanlarına işkence yaptı tedavilerini engelledi. Savunma yapmaları engellendi, SEGBİS daystıldı, buna rağmen es kaza mahkeme tahliye kararı verdiğinde tahliye olan grup elemanlarını hapishane çıkışında tekrar alıp tutuklattırdı.

Grup Yorum’a uygulanan bu baskılarla susturmak hesap ediliyordu ama Grup Yorum daha fazla üretti. Susturulmaya çalışıldıkça 30’u aşkın beste yaptı. Son süreçteki tüm yasak ve engellemelere rağmen ülkede ve dünyanın farklı yerlerinde onlarca konser ile uğradığı baskıya cevap verdi.

Grup Yorum başlayacakları açlık grevini sosyal medya üzerinden şöyle duyurdu:


AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ!

  • Konser Yasaklarına Son Verilsin,
  • Listeler Kaldırılsın,
  • Grup Yorum Üyeleri Serbest Bırakılsın,
  • Hakkımızda Açılan Davalar Düşürülsün diye

AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ!
Tüm halkımızı 17 Mayıs cuma günü açlık grevimizin başlangıcı için yapılacak olan açıklamamıza bekliyoruz.

YER: İdil Kültür Merkezi
Tarih: 17 Mayıs 2019
Saat: 13:00’da.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.