Gözaltında Açlık Grevi Yapmak Haktır, ZORUNLULUKTUR: HDP’liler Gözaltında Zehirlendi.

AKP faşizminin savcıları gözaltında açlık grevi tavrı alan tüm devrimciler için “örgüt tavrı”, “örgüt üyesi olduğunu gösterir” diyerek suçlamış, tutuklattırmıştır. Faşizm gözaltında açlık grevi yapılmasından korkar. Gözaltında açlık grevi, gözaltının hukuksuz olduğunu, gayrı meşru olduğunu savunmanın yanında, bu hukuksuzluğa ve keyfiliğe boyun eymeyeceğini ilan etmektir. Faşizmin korkusu budur.

Gözaltındaki siyasetçiler yemek boykotuna başladı

Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, gözaltındaki HDP’li siyasetçilerle avukat görüşü sağlandığını belirterek, “Ayhan Bilgen, İsmail Şengün ve Can Memiş gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye götürülmüş, serum takılmış ve ilaç yazılmış.” dedi.

Gözaltında tuttuğu insanları zehirleyecek kadar alçak bir faşizmle yönetilen bir ülkede gözaltında polisin elinden, polisin kontrolünün söz konusu olduğu yemek yenmez. Bu da gözaltında açlık grevi yapmak için bir başka sebep. HDP’lilerin zehirlenmesi basit bir şey değildir. Özellikle zehirlenmeleri sağlandığından kimsenin şüphesi olmasın. Halk düşmanlığının bir yansımasıdır.

Gözaltındaki siyasetçiler yemek boykotunda (!)

HDP Meclis İdare Amiri ve Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, “Dün arkadaşlarımız zehirlendi, biz tesadüfen öğrendik. Bizim girişimlerimiz sonucu arkadaşlarımız hastaneye götürüldü. Tedavileri tamamlanmadan tekrar getirilmişler. Taleplerinin karşılanması için yemek boykotu yapıyorlar. Ateşle oynuyorlar, bu ülkenin geleceğiyle oynuyorlar” dedi.

Geç alınmış bir karar olması bir yana açlık grevi tabiri yerine neden “yemek boykotu” tabirinin kullanıldığı bir tartışma konusudur. Gözaltında açlık grevi, ifade vermemek gibi tavırlar böylesine tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden hukuksuzluk karşısında alınmayacak da ne zaman alınacak? Yemek boykotu ne demek?  Yemek boykotu okullarda olur, fabrikalarda olur, şantiyelerde olur. Okulda, fabrikada çıkan yemek boykot edilir,yenmez. Acaba HDP’liler karakolda kendilerine verilen yemekleri yemeyi mi boykot ediyorlar? Başka bir yöntemle mi yemek yiyorlar.? Yoksa hiç yemiyorlar mı?

Eğer hiç yemiyorlarsa bu “yemek boykotu” değil “açlık grevidir”.  Açlık grevi evrensel bir tanıma sahiptir. Bazı ideolojik kaygılardan dolayı kavramları tersyüz etmenin hiç bir şeye faydası olmayacaktır. Açlık grevi tarihsel bir olgudur ve HDP’lilerin yaptığı AÇLIK GREVİDİR.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.