Gözaltılar Serbest…

Karanlığın cüceleri, bir o kadar korkaktırlar, kırarlarken elleri titrer gitarlarımızı, vururlerken kaburgalarına korkaklığın soğukluğu bıçak gibi saplanır, bilirler ki yenilecekler, bilirler ki türküler galip gelecek. Hayatı boyunca iyiyi güzeli göremez onlar, tüm kötülükleri pislikleri barındırırlar içlerinde, Grup Yorum ve türküleri ise bir direnç çiçeğidir karşılarında esen yelde, yağan yağmurda büyütür umutları Yorum ve milyonları toplar, halkı birleştirir, tüm bu baskılarınız ne konser yapmamızı engelleye bilir nede türkülerimizi

Bugün öğle saatlerinde Grup Yorum üyeleri 9 Ağustosta yapacakları konser için prova yaparken, sahneden atılarak, işkenceyle gözaltına alındılar.


Gözaltına alınan Dilan Poyraz, Bahar Kurt, Betül Varan, Eren Erdem, Barış Yüksel ve Sercan Toptancı serbest bırakıldı. Halkın Hukuk Bürosu: “Konser Provası sırasında gözaltına alınan müvekkillerimize yapılan işkencenin fotoğrafları. İşkence insanlık suçudur! İşkence suçunda zamanaşımı yoktur!” diye açıklama yaptı.

Bu fotoğraf Grup Yorum üyesi Bahar Kurt’a ait. Bugün prova yaptıkları yerden işkenceyle gözaltına alındılar. Ağzından, burnundan kan getirecek kadar işkence yapmalırının nedeni konser vermek istemeleri. İşkence yapmak ağzından, burnundan kan getirmek suç değil, konser yapmak suç öyle mi?

Gözaltına alınanlar yanı sıra 3 kişinin daha gözaltında olduklarının bilgisi geldi. Bunlardan biri KHK’dan ihraç edilen Nuriye Gülmen.

Yine işinden İhraç edilen kamu emekçisi mimar Alev Şahin’nin gözaltı sırasında ki hazırladığı video’yu paylaşıyoruz sizinle.


Grup Yorum üyeleri gözaltında işkence görürken, İdil Kültür Merkezi talan edilmiş ve yine bir müzik grubunun çalışma yerinde bulunan instrumanlarından başka birşey bulamadıkları için onları kırmışlar. İşleri bu zaten ve diplomaya gerek yok çünkü emir şöyle; VUR, KIR, YIK, DÖK!

Kim miş ne yapmış önemli değil, alınan talimatı kuzu kuzu gerçekleştirmekten başka onlar için.

Bugün hiçbirşeye tahamülü olmayan AKP iktidarının işkenceci katil polisi insanlık suçu işliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.