Gökhan Yıldırım’a çifte adaletsizlik

Gökhan Yıldırım hakkında 22 Kasım 2022’de Tekirdağ Savcılığının verdiği “İnfaz Ertelemenin Kaldırılması” kararı, avukatlarının infaz hakimliğine yaptığı itiraz sonucu kaldırılmış ve Yıldırım’ın serbest bırakılmasına karar verilmişti. Ancak Tekirdağ Savcılığı aynı gün Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti. Bu itiraz hakkında Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 29 Kasım’da verdiği kararla, savcılığın itirazını kabul etti ve infaz hakimliğinin tahliye yönündeki kararını kaldırdı. Yıldırım bu karara göre tutuklu kalmaya devam edecek.

Gökhan Yıldırım’ın infaz ertelemesini gerektiren sağlık durumu ile ilgili herhangi bir değişiklik yok. Tıbbi müdahale gerektiren durumu infaz ertelemesi kararı verildiği zamandakinden farklı değil. Ancak Gökhan Yıldırım’ın ölüm orucu ile zafer elde etmesinin hazımsızlığı öylesine büyük ki açık şekilde mahkemelerin iradesi çiğnenip, siyasi polisin baskıları sonucu ikinci kez infaz hakimliğinin kararı bozulmuş oldu.

Yaşanan tablo ülkemizde yargı bağımsızlığından bahsedenlerin ya çok açık yalancı olduğunu yada çok açık yanılgı içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor. İnfaz hakimliği ceza erteliyor. Bir ay geçtikten sonra karar iptal ediliyor. İptale itiraz ediliyor, itiraz kabul ediliyor, tahliye edilmesine hüküm veriliyor ama hemen, adeta ışık hızıyla hakimliğin kararı tekrar iptal ediliyor.

Ülkemizde mahkemelerin polis talimatları ile işlediğinin çok açık ispatıdır bu…

Halkın Hukuk Bürosu, Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının kesin olduğunu açıkladı. HHB’nin konuyla ilgili açıklamasında, savcılığın, infaz ertelemeye itiraz dilekçesinin kendilerine tebliğ edilmediğini belirtti:

“Buna rağmen tarafımızca yazılan itiraza cevap dilekçesi Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilmeden karar verildi. Bu durum Anayasa Mahkemesinin son kararlarına göre, açık bir şekilde savunma hakkının ve silahların eşitliği hakkının yok sayılarak karar verildiğini gösteriyor.”

Sosyal ağlarda paylaşın