Nerede meslek onuru? Hastane, raporundan 180 derece çark etti.

Tekirdağ şehir hastanesi Kardeşim Gökhan Yıldırım’a daha önce verdiği raporda: hapishanede kalamaz, hastanede mahkum koğuşunda kalamaz raporu vermişti.

Bugün aynı şehir hastanesi Gökhan Yıldırım’a, R tipi cezaevine göndermek için rapor düzenliyor. Henüz üzerinden 1 hafta geçmemişken kendi hazırladığı raporuna karşılık hapishaneye göndermek için rapor hazırlayan Tekirdağ Şehir hastanesinin önünde bir açıklama yapan Erkan Yıldırım, “bu hukuksuzdur, bunu kabul etmiyoruz. Çünkü bu Gökhan Yıldırım ve diğer direnişçileri öldürme teşebbüsüdür. Evet bunlar Gökhan Yıldırım’ı öldürmek istiyorlar. Gökhanı sahiplenmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu tutum meslek onuruna, insan onuruna sahip hiç kimsenin yapamayacağı bir şey.

1 hafta önce aynı hastanenin hazırladığı raporun tersi raporunun hazırlanması Hastaneye baskı yapıldığını, hastanenin de bu baskıya hiç direnmeden teslim olduğunu göstermektedir.

İnsanların canlarını emanet ettiği meslek mensuplarının böylesi bir onursuzluğun içinde bulunması kabul edilemez. Faşizmin en kanlı en katliamcı olduğu Nazi Almanya’sında, Mussolini İtalya’sında görülebilecek bu onursuzluk ile devrimci tutsakların teslim alınabileceği hesap ediliyor. Doktorlar tutsakların sakat bırakılmasında, katledilmesinde kullanılmayı kabul ediyor.

Gökhan Yıldırım ölüm orucu direnişinin 237. gününde..

Sosyal ağlarda paylaşın