“geber” demişse ne olur?

Şuraya kalın puntolarla yazıyoruz:

AKP’nin halka karşı kullandığı lugatta suç olmayan “geber” kelimesini kullandığı için Nail Noğay’ı değil işten atmak ceza bile vermeyeceksiniz. Tam tersine hatta, terfi bile verirseniz şaşırmayız…

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay yaşadığı maddi zorlukları anlatan bir kadının videosunu “Geber” yazarak paylaşmasının üzerine oluşan tepki nedeniyle Nail Noğay görevden uzaklaştırıldı. Ardından meclis toplantısında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Nail Noğay’ın memuriyetten atılması için gereken gayreti gösterecekleri sözünü verdi.

Ülkemizi bilmeyen biri böylesi alçakça bir paylaşım ile sanki ilk defa karşılaşıldığını sanır.  Buna benzer hatta bundan çok daha seviyesiz ve alçakça paylaşım sosyal medyada havalarda uçuşuyor. Hemde bürokratından, siyasetçisine, yazarından, doktor, avukat hakim savcısına… diline daha hakim olması gereken mesleklerden geliyor bu tür paylaşımlar.

İşin ilginci AKP milletvekili  Özlem Zengin daha dün benzer bir açıklama yaptı, bugün ise “geber” diyen alt düzey bir bürokrata tepki gösteriyor.

Grup Yorum’un iktidar tarafından karşılanması hiç zor olmayan taleplerini karşılamamasından dolayı ölüm orucunda hayatını yitiren Helin Bölek ile ilgili oluşan tartışmalara katılan Özlem Zengin şu açıklamayı yaptı; “Grup Yorum’un konserlerine bakma ihtiyacı duydum. Eğer konser vermelerine izin vermiş olsaydık o konserler nasıl olurdu? Konsere çıkanlar savcı Selim Kiraz’ı katledenleri yaşıyorlarmış gibi, adlarını anarak, ağıtlar yakarak anıyor. O konserlerde suç işleniyor” derken ne demiş oluyor acaba. “Helin Bölek hayatını yitirmiş iyi olmuş, konser izni verseydik şu şu olurdu” demiş olmuyor mu?

İbrahim  Gökçek aynı taleple ölüm orucunu sürdürüyor ve aynı zattın aynı konuşmasının devamında şunu söylüyor: “Siz şunu istiyorsunuz; devlet mücadele ettiği bir fikriyat için çıkacak söz verecek, orada bu ülkenin savcısını öldüren insanları alkışlatacak. Doğrusu ölüm orucun denen itiraz yöntemi yöntem artık kalmadı. Gelinen noktada buraya gelmek bir tercih meselesidir. Ölmeye karar veren bizahiti kendisidir herkes kendi eyleminden mesuldür” !!! Neresinden okursanız okuyun, Nail Noğay’ın söylediğinden hiç bir farkı var mı bu sözün? Açıkça İbrahim Gökçek ölsün demiyor mu? Tek farkı “gebersin” kelimesini kullanmamış. Oluşabilecek tepkilerden çekinmesinden dolayı seviyeyi Nail Noğay’ın seviyesine indirmemiş sadece.

Aynı Özlem Zengin bu gün çıkmış Nail Noğay’ın memuriyetten atılması için gerekeni yapacaklarını söylemiş ikiyüzlüce. Hiç bir şey yapmazsınız siz!  Şuraya kalın puntolarla yazıyoruz:

AKP’nin halka karşı kullandığı lugatta suç olmayan “geber” kelimesini kullandığı için Nail Noğay’ı değil işten atmak ceza bile vermeyeceksiniz. Tam tersine hatta, terfi bile verirseniz şaşırmayız…

Aynı sözü geçmişte de vermişti Özlem Zengin.

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin bundan önce de Merve Demirel’e elle tacizde bulunan işkenceci polis hakkında da gerekenin yapacağının sözünü vermişti. O polis hala görevinin başında! Bu tür sözleri çokça verirler ama yerine getirmeleri için sahip olmaları gereken ahlaka sahip olmadıklarından hiç bir sözlerini tutamazlar!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.