Gazze Yine İsrail Bombardımanı Altındaydı

İsrail, Gazze ve Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlediği hava saldırılarıyla İslami Cihad komutanlarını hedef aldı.

12 Kasım 2019 tarihinde, İslami Cihad örgütünün yöneticilerinden olan Beha Ebu’l Ata ve Kudüs Seriyyelerinin yönetici kadrosundan Halid Muavvad Ferrac, İsrail askerleri tarafından katledildi.

Şam’daki hava bombardımanında ise Ekrem El Curi yaralandı,eşi ve oğlu ise hayatını kaybetti.

Buna karşılık örgüt İsrail’e roket saldırıları gerçekleştirdi. İsrail ise Gazze’de saldırılarını sürdürerek 32 Filistinliyi katletti, onlarcasını yaraladı. İsrail tarafından ise sadece bir kişi yaralandı.

Ocak ve Eylül 2019 arası, İsrail ordusu Gazze’de 70 Filistinliyi katletti, 11 bin kişiyi yaraladı. Aynı dönemde hiç bir İsrailli öldürülmedi. Yine bu süre içinde Gazze 54 kez işgal edildi. 

2018 yılının başında, Gazze’de « Büyük geri dönüş » eylemleri başladı. Her cuma gerçekleştirilen bu eylemlerde, İsrail bugüne kadar 320 Filistinliyi hedef alarak katletti, 36 bin göstericiyi de yaraladı.

2014 yılında Gazze’de en büyük katliamlarından birini gerçekleştirdi İsrail, aralarında 500 çocuğun olduğu 2 250 Filistinli katledildi. 160 000 kişi evlerinden oldu. Halen bugün o dönem zarar gören bir çok okul ve bina tamamen onarılmış sayılmaz.

Gazzeliler için hayat, saldırı ve katliamlar olmaksızın da oldukça zor. Halkın yüzde 80’nin geçimi uluslararası yardımlara bağlı durumda. İşsizlik oranı ise yüzde 50. Bölgedeki suyun yüzde 96’nı içilemez. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.