Gazi Mahallesi Polis Ablukası Altında

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde bir haftadır süren çeteler arasındaki çatışma nedeniyle polis ablukası altına alındı. Çetelerden birinin ailesinin korucu olduğu için korunduğu idda edilirken, polis halka baskı uyguluyor.



İddalara göre Volkancılar ve Bingöllüler olarak bilinen iki çete arasında çatışma çıktı. Kameralara yansıyan görüntülere göre birbirlerinin mekanını basan çete üyeleri uzun namlulu silahlar kullandı. Çatışmalar sonucunda yaralananlar olduğu bilgisi verildi. Yaşanan bu çatışmalar herkese açık bir şekilde yapıldı ve AKP polisi hiçbir müdahalede bulunmadı. Apaçık bir şekilde çatışmalara göz yumdu.


VALİLİKTEN BİNGÖLLÜLERİ ‘KORUYUN’ TALİMATI

İstanbul Valiliği’nin talimatıyla mahallenin ablukaya alındığı ve Bingöllüler çetesinin korucu olması nedeniyle Valilik “koruma” kararı verdi. Bu sebepten dollayı mahallenin sekiz noktasına özel harekat ve çevik kuvvet polisleri, zırhlı araçlar ve TOMA’lar konuşlandırdı.
AKP faşizmi ve AKP polisi ise çetelere değil halk üzerinde baskı kurdu ve baskı uyguluyor. Polisler “güvenlik” gerekçesiyle sürekli GBT kontrolü yaparken ablukanın ise ayları bulacağı söyleniyor.



BİR KİŞİNİN BOĞAZI KESİLEREK BARAJ ORMANINA ATILDI

ETHA’ya habere konuşan bir mahalle sakini, “Dün (9 Haziran) bir kişinin boğazı kesilmiş cesedi baraj ormanında bulundu. Açık bir şekilde organize suç var. Her an çatışmanın ortasında kalabilir, hedef olabiliriz. Ayrıca ciddi bir polis baskısı var. Herkes huzursuz olmuş durumda. Hem çetelerle hem de polis ablukalarıyla mahalle yaşanmaz hale getiriliyor” ifadelerini kullandı.

AKP İktidarı tarafından karşı veya tepki veren herkes ve her türlü eylem ve protestolara saldıran polis bu çetelere neden saldırmıyor ve engel olmuyor? Gazi halkına baskı uygulanıyor ve GBT kontrollü yapıyorken bilinen çete üyeleri korunuyor. AKP faşizmi çünki mahallere çeteleri söküyor, koruyor ve güçlendiriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.