Gazi, Şehitlerine,Tarihine Sahip Çıktı

Gazi, Şehitlerine, Tarihine Sahip Çıktı…
1995’de gerçekleştirilen Gazi katliamının 26. Yıldönümünde Gazi halkı şehitlerini andı, adalet için yürüdü.
Gazi Halkı, anma ve yürüyüş için öğlen saatlerinde toplandı. 13.00’de kortejler oluşturarak yürüyüşe geçen Gazi Halkı, Gazi Cemevi’nden eski postanenin önüne kadar yürüyürek, burada katledilenler için karanfil bıraktı. Kortej daha sonra kontrgerilla saldırısının başladığı yere kadar yürüdü, burada, Halil Dede’nin katledildiği yerde de karanfiller bırakıldı. Buradan sonra kortej mezarlığa kadar sloganlarla, marşlarla yürüyüşünü sürdürdü. 
Kortejin önünde Gazi halkı imzalı “Gazi’den Ümraniye’ye adalet istiyoruz” yazılı pankart açıldı. Yürüyüşe, Halk Cephesi, Gazi Aileleri, Gazi’deki Alevi kurumları, Tayad’lı Aileler ve 12 Mart Platformu içinde yer alan çeşitli sol gruplar katıldılar. 


Gazi Mezarlığında yapılan anmada, katliam yeniden hatırlatılarak, katillerin cezasız bırakıldığı vurgulandı. 
Gazi sokakları, katliamdan 26 yıl sonra, yeniden şehitlerinin isimleriyle yankılandı. Gazi halkı, 26 yıl gibi uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen, kitlesel yürüyüşüyle, tarihini ve şehitlerini unutmayacağını gösterdi. 
Oysa, faşizm, Gazi halkını sokağa çıkamaz hale getirmek için, Gazi’de devrimcileri yok etmek için, 26 yıldır kesintisiz saldırıyor. Gazi’ye terörle sindirmek, yozlaşmayla çürütmek istiyor. Ama işte, 12 Mart 2021 günü, Gazi sokaklarında görülen tablo, düşmanın bu politikalarının boşa çıkarıldığıdır. Gazi halktır, Gazi Cephedir, Gazi direnişdir, Gazi tarihtir.

Sosyal ağlarda paylaşın