Gazeteci Merdan Yanardağ Tutuklandı

AKP faşizmi seçim marifetiyle iktidarını onaylattırıp bir şekilde meşrulaştırdıktan sonra halka saldırılarını hız kesmek bir yana daha fazla arttırarak sürdürüyor…

Kendisinden olmayan herkesi sindirmeyi, hizzaya getirmeyi amaçlayan AKP iktidarı en son muhalif medya Tele1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı dün akşam saatlerinde gözaltına aldı.
Abdullah Öcalan’ın da tecritte tutulduğunu söylediği bahane edilerek canlı yayın esnasında AKP’nin polisleri stüdyaya gelerek Merdan Yanardağ’ı gözaltına aldı. Dünden beri gözaltında tutulan Merdan Yanardağ bugün öğleden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AKP faşizmi soygun talan sürerken hiç kimsenin sesinin çıkmasını istemiyor. Güya terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilerek tutuklanan Merdan Yanardağ yazılarıyla, yaptığı programlarla düzen içi de olsa AKP faşizmini teşhir eden, AKP’nin halk düşmanı politikalarına muhalefet eden bir aydındı. Tutuklanma sebebi Merdan Yanardağ’ın muhalifliği ve başında bulunduğu Tele1 kanalının yayın çizgisidir…

Merdan Yanardağ tutuklanarak düzen muhalefetinin de sesi kısılmak istenmektedir. Düzen muhalefeti halkın ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Düzene karşı mücadele düzen sınırları içinde verilemez. Merdan Yanardağ düzen muhalefeti yapan bir çizgideydi. Bu çizgide yayıncılığa belli süre tahammül edebilir faşizm. Ama AKP faşizminin artık düzen muhalefetine de tahammülü yoktur. Düzen muhalefetinden de korkacak kadar yönetememe krizi içindedir. Baskıyı sadece cezalarla, yayın yasaklarıyla, ekran karartmalarıyla sınırlı tutmuştu. Ama sırası geldiğinde düzen muhalefetine de baskıyı arttırıp, gözaltı, işkence, tutuklama terörüne başvurmaktan çekinmez. Gazeteciyi, yazarı da tutuklamaktan geri durmaz.

Sosyal ağlarda paylaşın