Gazeteci Erk Acarer: “Siz gidicisiniz biz kalıcı!”

MİT Başkanlığı’nın suç duyurusu üzerine, Libya’da görev yaparken yaşamını yitiren MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşları ile faaliyetlerinin ifşa edilmesiyle ilgili davada şüpheli duruma düşen BirGün Gazetesi Yazarı Erk Acarer hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 23 Nisan tarihinde açtığı davanın iddianamesindeki Erk Acarer hakkında ‘firari şüpheli’ ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Muhabir Hülya Kılınç, Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel gibi isimler tutuklanmıştı. Artık sadece devrimci basın çalışanları hapishanelere tıkılmıyor. AKP karşıtı, AKP’yi eleştiren yayın yapan her kesimden gazeteci olmak, hapse atılma riski barındırıyor.

Oda Tv ´nin internet sitesinde 3 Mart´ta yayınlanan Libya´da ölen MİT mensubunun cenaze görüntülerini, MİT ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafindan suç oldugunu idda ediyor. “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama, istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlarından TCK 329/1 ve MİT Kanunu 27. maddelerinden kamu davası açıldı.

AKP faşizmine göre emperyalizmin çıkarı için Libya’da işlenen tüm cinayetlerden sorumluluğunun açığa çıkarılması en büyük suç. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, dava konusu olayda “FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpası” ile aynı yöntemin izlendiği iddia ediliyor. Pis işleri açığa çıktığında FETÖ yaftası takınca her suçun görünmez olacağını düşünüyor AKP faşizmi. Tutuklu Gazeteciler “organize bir şekilde gerçekleştirdikleri” eylem ile Türkiye’nin dış ve iç siyasal yararları ile güvenliğinin hedef alındığı öne sürdükleri eylem (!) ise GAZETECİLİK. Ama AKP’nin gazetecilikten anladığı yalakalık, yalancılık, İktidarın suçlarını gizlemek, halk düşmanlığında iktidarla yarışmak…

Gazeteci Erk Acarer hakkında, ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından 3 ayrı dava açıldı.

Ve yine AKP faşizmi; Gazetecileri görevlerini yaptikları için beşer yıldan onar yıla varan cezalarla yargılanmak istiyor.

1 Mayis´ta Twitter hesabından açıklama yapan Erk Acarer “Bizde faşiste faşist,suçluya suçlu denir. Tetikçinizden, rejiminize küçük bir sır: Siz gidicisiniz biz kalıcı!” sözleriyle AKP faşizmine cevap verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.