Bir yasak daha . . .

AKP iktidarı salgın günlerinde halkın hiç bir sorununa çözüm olmadığı açığa çıkmasın diye ücretsiz ekmek dağıtımınıİçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yasaklamıştı. Ve hatta ücretsiz ekmek dağıtan muhalefet Milletvekillerine karşı soruşturma açmıştı.

Daha sonra ise İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında düzenledikleri bağış kampanyaları nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Şimdi´de Bitlis’te ücretsiz “maske” dağıtığı için Gelecek Partisi´nin beş üyesi, maske sattıkları gerekçesiyle gözaltına alındılar. İddia edildiği gibi maskeleri satmadıklarını, halka ücretsiz bir şekilde dağıttıklarını ifade eden GP İl Başkanı, iddalari reddetti . “Bu tip uygulamalarla bizleri sindirebileceklerini zannediyorlar” diye ekleyip tepkisini gösterdi. Zamanında zulmün uygulayıcıları bugün “haksızlığa” uğradıkları için mazlum olmuyorlar fakat, AKP faşizminin kendisine muhalif, kendisinden olmayan herkese düşmanlığını gösteren tipik bir olay.

Keyfilik ve hazımsızlık en az kendisi kadar düzen partisi ve halka düşman bir partinin dahi sıradan bir yardım kampanyası yapmasına izin vermiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.