FRANSIZ POLİSİ, 17 YAŞINDAKİ BİR GENCİ, YAKIN MESAFEDEN KURŞUNLA KATLETTİ.

Fransız Polisi, Paris’in batısındaki Nanterre bölgesinde, 17 yaşındaki bir genci yakın mesafeden kurşunla katletti.
Nael M. adlı genç, göğsünden vurularak katledildi. Nael M. bu yıl içinde bu şekilde katledilen ikinci genç. İki hafta önce de 19 yaşındaki bir sürücü ülkenin batısındaki Angouleme’de polis tarafından katledilmişti.
Fransız polisi, geçen yıl, bu şekilde tam 13 kişiyi katletti.
Amerikan polisi, Fransız polisi ve tüm emperyalist ülkelerde artık polis, her yıl onlarca kişiyi, faşizmin klasik gerekçelerini kullanarak katlediyor. Bunların başında da Nael M.’nin katledilmesinde olduğu gibi “dur ihtarına uymadığı” gerekçesi geliyor.

POLİS KATLEDİYOR VE YALAN SÖYLÜYOR!
Polis her zamanki gibi, önce katliamlarını aklamaya yönelik açıklamalar yaptı. Nael M’yi katleden polis, ilk ifadesinde
“Nael M.’nin kendilerine zarar vermek amacıyla araçlarını üzerlerine sürdüğünü” iddia etti.
Ancak polisin genci katlettiği ana dair görüntüler, polisi yalanlıyor.
Görüntülerde, polis memurunun aracın sürücüsüne silah doğrulttuğu, bir silah sesi duyulmasından sonra da aracın çarparak durduğu görülüyor.
Genci vuran polis memuru, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.
Bugüne kadar ki onlarca polis cinayetinden biliyoruz ki, halkın tepkisi olmasa, katlettiklerini suçlayan resmi bir açıklamayla olayı örtbas ederlerdi.
Ama Nael M’nin katledilmesinden hemlen sonra protesto eylemlerinin başlaması nedeniyle, Fransız hükümeti, polisi tutukladı.

KATİLLERİN PİŞKİNLİĞİ!
Yargının ve Paris Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması, Fransız polisinin, yargısının nasıl bir pişkinlik ve pervasızlık içinde olduğunu da gösteriyor.
Gencin katledilmesinin ardından iki ayrı soruşturma açıldığı açıklandı. Açıklamaya göre; bir soruşturmada “kamu görevlisinin cinayet işlemesi”, diğerinde ise “sürücünün aracını durdurmaması ve bir polis memuru öldürme girişiminde bulunduğu iddiası” incelenecekmiş.
Utanmazlara bakın; hem “aracını durdurmadı” diye katlediyorylar, ve ardından bir de katlettiklerine “aracı durdurmadı” diye dava açmaya kalkıyorlar.
Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunes de yaptığı açıklamada, polisin yaptıklarının “soru işaretleri yarattığını” söylerken, “polis memurunun da kendisini tehdit altında hissetmiş olabileceğini” söylüyor. Katliamlarını aklamak için kendilerine gerekçe arıyorlar.
Fransa İçişleri Bakanı da aynı ikiyüzlülüğü sürdürüyor. Katliamı güya eleştirirken “ailenin yasına saygı gösterilmesini” söyledikten sonra “polisin de suçu ispatlanana kadar masum olduğunu” söylüyor. Kendi cinayetleri sözkonusu olduğunda hukuka ne kadar da saygılılar!!!
Ama herşey ortada.
Bu fransız polisinin açık bir infazıdır.
17 yaşındaki Nael M’nin ailesinin avukatı Yassine Bouzrou da bunun gayrimeşru bir “savunma” olduğunu ve görüntülerde “bir polisin genç bir adamı soğukkanlılıkla öldürdüğünün görüldüğünü” belirtti.
Nail M.nin ailesini temsil eden bir diğer avukat Jennifer Cambla da, hiçbir şeyin olanları meşru kılamayacağını söyledi ve “infaz” yapıldığını belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın