Fransa’da Sağlıkçılar Ayakta

Fransa’da doktorlar, hemşireler ve bakıcıların ülke genelinde eylemler düzenleyerek çalışma koşullarını ve koronavirüs salgın döneminde iyi yönetmediği için hükümeti protesto etti.

Strasbourg merkezi Bölgesel Sağlık Ajansı yakınında toplandı eylemciler. Çalışma koşullarının ve hastanelerdeki imkanların iyileştirilmesini talep eden eylemciler, yeni tip koronavirüs salgınını iyi yönetemediği için hükümeti protesto etti.

Paris’te Sağlık Bakanlığı’nın önünde toplanan eylemciler, Invalides Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganlar attarak, pankartlar taşıdılar. Fransa’daki eylemlere sarı yelekliler de katıldı. Sağlık çalışanlarına destek verdiler. Gösterilerde sağlık çalışanları 1 yıldan fazla süredir hastanelerde imkanların yetersizliği ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hükümetten acil eylem planı bekliyor. Fransa’da, salgında hastanelerde ve yaşlı bakımevlerinde görev yapan sağlık çalışanları maske, test, solunum cihazı vb yetersizliği nedeniyle hükümeti protesto ediyor. Fransa’nın en büyük sendikalarından CGT’den yapılan açıklamada, “Hükümetin yatıştırıcı konuşmaları, çikolata madalyalar ve rastgele ve farazi prim vaatleri yeterli değil. Kamu sağlığı alanında ilerlemek için gerçek insan ve bütçe kaynaklarına ihtiyaç var” ifade edildi.

Polis eyleme, siyah maskeli bir grubun katılmasını bahane ederek kitleye saldırdı. Polis biber gazı kullandı. Göstericiler, birçok çöp bidonunu ateşe verdi. Hakları ve hükümeti protesto ettikleri için Paris’teki eylemde 32 göstericinin gözaltına alındığını duyurdu Polis müdürlüğü.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.