Flormar’dan Duyuru « Son Verdik »

297 gündür fabrikalarının önünde direnişte olan kadınlardan bugün bir duyuru geldi.

Flormar patronları Petrol-İş Sendikası’na bir teklif ile gittiler. Sendikanın işçilere aktardığı teklifin ardından tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

Bugün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü itibariyle Flormar işçileri fabrika önündeki eylemini sonlandırdı. 

 Flormar direnişçilerine 12 maaş sendikal tazminat, boşta geçen süreler için de 4 maaşlık bir ödeme öneren uzlaşma teklifi 7 Mart akşamı Petrol -İş Avukatı, yöneticileri ve işçiler tarafından tartışıldı.

Teklifin ardından yapılan toplantıya 73 işçi katılırken, yapılan direniş oylamasında 73 işçinin 20’si teklife hayır, 53 işçi ise evet dedi. Böylece 297 gündür direnen ve adım adım zafere yürüyen Flormar İşçileri’nin direnişi 12 maaş sendikal tazminat, boşta geçen süreler için de 4 maaşlık bir ödeme teklifinin kabul edilmesiyle son buldu. Ancak işçiler işe iade edilmedi.

Flormar işçileri daha iyi koşullarda çalışmak için Ocak 2018’de Petrol-İş Sendikası’na üye olmaya, örgütlenmeye karar verip harekete geçtikleri dönem işten atılmışlardı.

115 işçinin çoğunluğu fabrika önünde eyleme başlamıştı. Devamından fabrika içinden alkışlarla arkadaşlarında destek verenler de işten atılmıştı. Fabrika yönetimi fabrika önüne branda ve tel örgü de çekmişti. “Flormar değil direniş güzelleştirir” sloganı ile seslerini duyuran kadınlar, Flormar ürünlerinin boykot edilmesi için çağrı da yapmıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.