Filistinli Tutsaklardan Onur Kavgası

8 Nisan tarihinde Filistinli tutsaklar açlık grevine başladıklarını duyurdular. Tüm örgütlerin katılımıyla gerçekleşen açlık grevi 120 tutsak ile başlatıldı. Hapishanelerde baskı ve operasyonları son verilmesi talebiyle harekete geçen tutsaklardan özellikle liderler açlık grevi içinde yer alıyor.

« İkinci onur kavgamız » başlıklı bir bildiriyle direnişe geçeceklerini duyuran tutsaklar daha önce kazanılan bir çok haklarının ellerinden alındığını, örneğin telefon etme izninin herkes için geçerli olması gerekirken iptal edildiğini belirttiler. 

Tutsakların temsil edildiği koordinasyon içinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yöneticisi Ahmad Saadat de yer alıyor.

Açlık grevi İsrail’de yapılan seçimlerden bir gün önce duyuruldu. Seçim sürecinde İsrailli ırkçı partilerin bir çoğu, gelecek süreçte Gazze’ye ve hapishanelere yönelik daha fazla baskı sözü verdiler.

Yine bu süreçte, bir çok hapishanede, ağır silahlı askerler tarafından operasyonlar düzenlendi, sürgünler gerçekleştirildi. Yaralıların olduğu bu saldırılarda, kitaplara el konuldu. 17 Nisan tarihinde açlık grevinin daha geniş ve kollektif şekilde devam edeceği duyuruldu. 
17 Nisan Filistinli Tutsaklar günü. 
Son rakamlara göre 5 500 Filistinli tutsak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.