FİLİSTİNLİ TUTSAĞIN 172 GÜNLÜK AÇLIĞI, ZAFERLE SONUÇLANDI!

Bir Filistinli tutsak, siyonist İsrail’in adaletsizliğine karşı başlattığı açlık grevini zaferle sonuçlandırdı.
İsrail hapishanelerindeki 670 Filistinli tutsaktan biri olan Filistinli Halil Avavde (Khalil Awawde), İsrail hukuksuzluğunun bir parçası olan “idari tutukluluk”a karşı başlattığı açlık grevinin 172. gününde, talebinin kabul edilmesi üzerine açlık grevini sonlandırdı.
Awawde, 2 Ekim’de idari tutukluluğu kaldırılarak serbest bırakılacak. O zamana kadar Asaf Harufe Hastanesi’nde tedavi görecek.

AWAWDE “ADİL YARGILANMA”・İÇİN DİRENİŞTEYDİ

İsrail’in keyfi uygulamalarından biri olan “idari tutukluluk”, yargılanmadan veya bir suçlama yapılmadan Filistinlilerin aylarca hatta yıllarca tutuklu olarak hapsedilmesini sağlayan bir uygulama.

40 yaşındaki dört çocuk babası Awawde, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın bir şehri olan Ithna’da, Aralık 2021’de evine yapılan baskında gözaltına alındı ve tutuklandı.

“İdari Tutukluluk”ta, ne tutuklunun, ne de avukatlarının, suçlamayı “kanıtları” görmesine izin verilmiyor. İdari tutukluluk’ta bir süre sınırı da yok. Süresiz olarak bu tutukluluk durumu uzatılabiliyor.
Awawde, işte bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı yaklaşık 6 ay önce açlık grevine başladı. Awawde. 160’lı günlerde 38 kiloya kadar düşmüştü.

AB’NİN İKİYÜZLÜ “ŞOK”U VE SAHTE ÇAĞRISI

Avrupa Birliği Filistin Delegasyonu, 38 kiloya düşmüş, kelimenin gerçek anlamıyla bir deri bir kemik kalmış olan Awawde’nin bu resimleri karşısında “şoke olduğunu” açıklayarak, Awawde’nin serbest bırakılması doğrultusunda açıklama yapmıştı.

Tabii İsrail siyonizmi, bu çağrıyı dikkate almadı. Onlar AB’nin ve ABD’nin her koşulda kendilerinin yanında olduğunu biliyorlar çünkü.

Awawde, zaferini, direnişiyle kazandı.

“ÖZGÜRLÜK UĞRUNA BEDENİM YOK OLSUN!”

Açlık grevi direnişini zaferle sonuçlandıran Halil Awawde, açlık grevini sonlandırmasıyla ilgili yaptığı açıklamada kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek “Zaferim, büyük Filistin halkının kazandığı zaferler dizisinin bir uzantısıdır.” dedi.

Awawde, bir deri bir kemik kalmış resimlerinin yansıdığı günlerde, eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu açıklayarak şöyle demişti:
“Ülkem ve dünyanın özgür insanları için… Özgürlüğüm uğruna bedenim yok olsun, bedenim yok olsun…”

Evet, zaferi, ancak ölümü, fiziken, bedenen yok olmayı göze alanlar kazanabiliyor. Halil Awawde, direnişiyle bunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın