Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden “Küresel Cephe” Oluşturma Çağrısı

Basına yansıyan bilgilere göre, Aksa Tufanı saldırısında Hamas’la birlikte İslami Cihad ve FHKC yer alıyor.
FHKC Merkezi Enformasyon Bürosu tarafından bugün (9 Ekim’de) yapılan açıklamada, ABD’nin İsrail’e destek verme kararı değerlendirildi. Açıklamada, ABD’nin bu kararının Aksa Tufanı’nın stratejik sonuçlarını önlemeyi amaçladığı bildirildi.
Açıklama şöyle:

“Cephe, ABD Başkanı’nın NATO’nun açıklamalarına benzer açıklamalarının, Siyonist varlığın Filistin direnişi karşısında uğradığı yenilgi ve aşağılanma karşısında şok ve şaşkınlık halini ifade ettiğini ve aynı zamanda Siyonist varlığın Filistinlilerden silahsız sivillere karşı daha fazla saldırganlık ve katliam başlatması konusunda bir vekaletname ve yeşil ışık görevi gördüğünü vurgulamaktadır.

Cephe, ABD yönetiminin bu acil kararları, Aksa Tufanı savaşının stratejik sonuçlarını ve Siyonist varlık üzerindeki büyük yansımalarını, varlığı ve bölgeyi kontrol etme planları üzerindeki olumsuz yansımalarını kontrol altına almaya çalışmak için aceleye getirdiğini düşünmektedir.

Cephe, ABD yönetiminin Siyonist varlığın kendini savunma hakkını yinelerken, BM Güvenlik Konseyi’nde Siyonist varlığın katliamlarını ve suçlarını kınayan yüzlerce karar tasarısını veto oyuyla engellediğini görmezden geldiğine ve Siyonist varlığın uluslararası hukukun üstünde kalmasını reddeden çağrıları her zaman engellemeye, Birleşmiş Milletler’in rolünü ve Filistin meselesiyle ilgili uluslararası meşruiyet kararlarını yok saymaya ve bunun yerine Siyonist varlık için önyargılı Amerikan referansını koymaya devam etmeye çalıştığına dikkat çekmektedir.

Cephe, Gazze’deki direnişin stratejik başarılarının yanı sıra fırtınalı uluslararası dönüşümlerin ardından bu tarihi fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, küresel emperyalizme ve hamiliğini yaptığı Siyonist varlığa karşı koymak ve ABD ve Siyonistlerin bölgedeki planlarına karşı koymak için dünyanın yaşayan güçlerini ve hür insanlarını bir araya getiren en büyük uluslararası küresel cephenin oluşturulması çağrısında bulunarak sözlerini tamamlamaktadır.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi
Merkezi Enformasyon Bürosu

Sosyal ağlarda paylaşın