FİLİSTİN DİRENİYOR SAVAŞIYOR: 30 Ekim Direniş Eylemleri…

= Kudüs’te bir savaşçı bıçakla feda eylemi gerçekleştirdi. Eylemi gerçekleştiren Adem Ebu El Havva, eylem yerinde vurularak şehit düştü.

= Filistinli gençler, Kudüs’ün el-Tur kasabasında İsrail polisinin aracını molotofladı.

= El Arub Mülteci Kampı’ndaki gençler, işgal ordusunun kamp girişindeki kulesini molotofladı.

= FDKC – Ulusal Direniş Tugayları, Gazze’nin kuzeybatısına giren İsrail zırhlılarını çok sayıda ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldıklarını açıkladı.

= Kudüs Tugayları, Zeytun mahallesine girmeye çalışan işgalcileri pusuya düşürdüklerini, işgalcilerin kayıp verdiğini açıkladı.

= Kassam Tugayları İsrail içlerine çok sayıda roket saldırısı düzenledi.

= Mücahid Tugayları, 30 Ekim sabahı roket saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

= Filistinli direniş savaşçıları, Nablus’un kuzeybatısında işgal ordusu devriyesine ve yerleşimcilerin aracına ateş açtı ve güvenli bir şekilde geri çekilmeyi başardı. Ordu, direnişçileri yakalayamadı.

= Hizbullah’tan açıklama: 30.10.2023 Pazartesi günü öğleden sonra saat birde İslami Direniş Mücahidleri, Beyad Blida bölgesindeki teknik ve casusluk ekipmanlarını silahlarla vurdu. Hedefler tam isabet aldı.
Ayrıca Deşme garnizonu uygun silahlarla vuruldu.

= Gazze’den Kudüs bölgesine roket saldırısı düzenlendi. Beytüllahim yakınlarındaki işgal ordusunun askeri kulesinin birkaç metre yakınına roket isabet etti.

= Direniş, Lübnan sınırındaki işgal ordusu bölgesine saldırı düzenledi.

= Filistinli direnişçiler, Kudüs’ün Ebu Dis kasabasında Apartheid duvarını balyozlarla kırmaya başladı!

= El Halil’de Gazze için yürüyen Filistinli çocuklara işgal güçleri saldırdı. Filistin gençliği de öğrencilere desteğe geldi, çatışmalar yaşandı.

= Ramallah’ta Filistinli öğrenciler, Gazze için eylem yaptılar. İlk ve orta okul öğrencileri de Batı Şeria’nın bir çok bölgesinde Gazze için yürüyüşler yapıyor.

= Direniş, Gazze Şeridi’nin kuzeydoğusuna girmeye çalışan İsrail özel kuvvetlerini pusuya düşürdü!

= Hizbullah, işgalcilerin sınırdaki “gözleri” olan dinleme, izleme kulelerini füzelerle etkisiz hale getirme eylemlerini sürdürüyor.

= Irak Direnişi, bugün 4 saat içinde ikinci kez ABD’ye ait Ayn El Esad üssüne saldırı düzenlediklerini açıkladı. İlk saldırı roketlerle, ikinci saldırı ise kamikaze İHA’larla gerçekleştirildi.

= Irak direnişi, Suriye’deki Koniko gaz sahasında bulunan ABD üssüne roket saldırısı düzenledi. Koniko’ya sabah ABD’den takviye birlikler ve teçhizatlar getirilmişti.

= İsrail işgal güçlerinin 30 Ekim geçesi Cenin kampını düzenlediği baskına direnişçiler silahlarla karşılık verdi. Çatışmalarda Viyam el Hanun, Nevras el Becavi, Emir el Şerbaci ve Musa Cebarin adlı Filistinli direnişçiler şehit düştü.

= FHKC – Ebu Ali Mustafa Tugayları savaşçısı Muhammed İsmail Cerbu, Gazze’de savaşırken şehit düştü.

= Filistinli direnişçiler, Batı Şeria’nın kuzey sınırındaki Celeme kontrol noktasında silahlı saldırı düzenledi.

Sosyal ağlarda paylaşın