Filistin Direnişinin Sesi Atina’da: Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Birlikte Mücadele Edeceğiz

Yunanistan(GHA)

Siyonist İsrail, Filistin’de katliamlarına devam ederken, geçtiğimiz Mayıs ayında Grup Yorum, Avrupa Halk Cephesi, Anti-Emperyalist Cephe, Avrupa Dev Genç ve Halk Sineması tarafından Suriye’de düzenlenen bir dizi inceleme ve Grup Yorum konserlerinin ardından Yunanistan’da, Filistin Direnişi ekseninde Suriye’deki gelişmeler üzerine bir konferans düzenlendi.

Yunanistan Atina Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi Ömer Murad, Suriye Arap Yazarlar Birliği Başkanı Muhammed Al-Hurani ve Suriye’deki geziye katılan Anti-Emperyalist Cephe üyesi Konstantina Kartsioti konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansta, 2011 yılından bu yana Suriye halkının emperyalizm ve Siyonizme karşı verdiği direniş ele alındı ve Suriye konusunda emperyalizmin dezenformasyon politikasına değinildi. Emperyalizmin ve Siyonizmin suçlarına da değinilen konferansta, 7 Ekim’den bu yana Filistin direnişinin geldiği aşama ve ABD-NATO-AB emperyalizmine karşı direnen tüm halklara destek olma amacı tartışıldı. Etkinliğin bir diğer amacı ise direnişin sesini duyurmaktı.

Konstantina Kartsioti; Emperyalizme Karşı Birlikte Mücadele Etmeliyiz

İlk olarak söz alan Anti-Emperyalist Cephe’den Konstantina Kartsioti, Filistin’in kurtuluşu için mücadelenin önemini ve antiemperyalist mücadelenin dünya çapında desteklendiğini vurguladı. Filistin ve Suriye halklarının NATO-AB emperyalizmine ve Siyonizme karşı savaştıklarını belirterek tüm direniş örgütlerini desteklemek gerektiğini anlattı.

Konstantina Kartsioti, konuşmasında Suriye ve Filistin’deki mevcut durumu anlatarak Anti-Emperyalist Cephe, Halk Cephesi ziyareti ve Grup Yorum’un üniversitelerde verdiği konserler hakkında bilgi verdi. Şam, Halep, Lazkiye, Maaloula gibi Suriye’nin farklı bölgelerine yapılan ziyaretler hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin Suriye topraklarını nasıl işgal ettiklerine ve halkın direnişinin nasıl devam ettiğine değindi. Suriye halkının, Filistin halkı ve Direniş Ekseni’ni destekleyen tüm ülkeler ve örgütlerle birlikte mücadeleye devam ettiğini belirten Kartsioti, Filistin, Suriye, Yemen, Donetsk, Latin Amerika, Afrika, Yunanistan ve Türkiye gibi birçok yerde halkların emperyalizme ve işbirlikçi iktidarlara karşı birleşmeye, savaşmaya ve kazanmaya çağırdı.

Ömer Murad, Siyonizm ve emperyalizmin tüm Gazze’yi yok etse de Filistin halkını asla teslim olmayacak

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Bürosu üyesi Ömer Murad, konuşmasında Gazze ve Batı Şeria’daki direnişin son durumuna değindi. Tüm Filistin direniş taraftarlarının Filistin halkıyla birlikte mücadele ettiğini ve Siyonist katillerin soykırımı sürdürmesine rağmen direniş güçlerinin Siyonist işgal ordusuna karşı savaşmaya devam ettiğini belirtti. Murad, Siyonizm ve emperyalizmin tüm Gazze’yi yok etmek istediğini, çünkü Filistin halkının asla teslim olmayacağını bildiklerini söyledi. Direniş Ekseni’nin önemini vurgulayarak Filistin ve 7 Ekim Mescid-i Aksa operasyonlarının Suriye, Yemen, Lübnan, İran ve Irak’taki direniş örgütleri ile birlikte bir mücadele olduğunu ifade etti. Siyonizmin yenilgiye uğrayacağını çünkü Filistinlilerin 76 yıldır işgal ve katliamlara karşı savaştıklarını ve topraklarını asla terk etmeyeceklerini söyledi. Konuşmasını, etkinliğe katılma fırsatı bulduğu için teşekkür ederek ve katılımcılara selamlarını ileterek bitirdi.

Muhammed Al-Hurani;Emperyalizmin işbirlikçilerine karşı direnişi kazandık, dezenformasyona karşı savaşı da kazanacağız

Suriye Arap Yazarlar Birliği Başkanı Muhammed Al-Hurani ise Anti-Emperyalist Cephe’nin düzenlediği bu etkinliğin onurlu bir girişim olduğunu belirtti. Filistin’in özgürlüğünün sadece Filistinliler için değil, tüm özgür insanlar için emperyalizm ve Siyonizm tarafından ezilmeye çalışılan bir dava olduğunu söyledi. Emperyalizmin halkların mücadelesiyle yenileceğini, Suriye, Yemen, İran, Irak, Lübnan, Güney Afrika, Latin Amerika gibi yerlerde görüldüğü gibi halkların direnişiyle karşı karşıya kalacağını belirtti. 2011’den bu yana Suriye’deki durumu ve emperyalizme ve Siyonizme karşı verilen mücadelenin nasıl sürdüğünü anlattı. Emperyalizmin işbirlikçilerine karşı nasıl direndiklerini ve kazanmayı başardıklarını, hala dezenformasyona karşı nasıl mücadele ettiklerini ifade etti. Suriye’nin Direniş Ekseni’nin bir parçası olduğunu ve emperyalizme ve Siyonizme karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. ABD’nin Suriye’de hala işgal altında olduğunu ve Türkiye’nin işbirlikçilerinin Suriye topraklarını nasıl işgal ettiğini de sözlerine ekledi. Konuşmasının sonunda, Filistin’in yanında duran halkları, üniversite öğrencilerini ve ortak düşman emperyalizme karşı mücadele eden tüm halkların uluslararası dayanışmasını selamladığını belirtti.

Bir çok kurum konferansta hazır bulundu.

Konferansın sonlarında, Anti-Emperyalist Cephe Üyesi Konstantina Kartsioti izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Çok sayıda sorunun geldiği oturumda, Filistin ve Suriye’nin yanı sıra Anti-Emperyalist Cephe’nin çalışmaları hakkında da bilgi verildi. Atina Hukuk Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa 70’ten fazla kişi katıldı. Etkinliğe siyasi gruplar, NATO’ya Karşı Grup, Komünist Devrimci Grup, İşçi Grubu T-34, Halk Aksiyon, Kesintisiz Mücadele ve birçok enternasyonalist, Filistinli, gençlik örgütleri ve gazeteciler de katıldı.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın