Filistin Direnişinden İsrail’e Saldırı: AKSA TUFANI İSRAİL SAVUNMASINI ÇÖKERTTİ!

İşgalci, siyonist İsrail, bu sabah, katliamlarının bedelini ödeten bir saldırıyla uyandı.
Hamas, 7 Ekim sabahı, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” adını verdiği bir saldırı başlattı. Harekata Filistinli çok sayıda direniş örgütü de katıldı.
Sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına 5 bin roket ve havan atıldı.
Operasyon bununla sınırlı kalmadı.
İzzeddin el-Kassam Tugayları savaşçıları, sınırdaki bir çok noktadan ve havadan İsrail’e sızarak, İsrail’de askeri hedeflere vurdular. Bir karakolu ele geçirdiler. Bir İsrail tankı imha edildi. İsrail askerleri esir alındı.
Hamas, sosyal medya hesaplarından, İzzeddin el-Kassam Tugayları’na bağlı “Şahin Sürüsü” adını verdiği “silahlı kuvvetlerinin” Aksa Tufanı operasyonu öncesi hazırlıklarının görüntülerini yayınladı. Videoda, hava araçlarına savaşçıların İsrail bölgelerine girdiği görülüyor.

İSRAİL İÇİNDE EYLEM VE ELE GEÇİRME
Times of Israel’in haberine göre İsrail’in güneyinde, Gazze Şeridi sınırına yakın yedi noktada, Kfar Aza, Sderot, Sufa, Nahal Oz, Magen, Be’eri kasabaları ve Re’im askeri üssü içinde ve çevresinde İsrail içine giren Filistinli savaşçılarla silahlı çatışmalar gerçekleşti.
= Gazze Şeridi’nin güneyindeki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı ile çevresindeki askeri nokta, Filistin savaşçıları tarafından ele geçirildi.
= İsrail-Gazze sınırında bir kepçe, İsrail tel örgülerini kaldırdı.
= İsrail’deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze’den 4 ayrı silahlı grup çevredeki yerleşim yerlerine girdi. Filistinli grupların, Gazze Şeridi açıklarında İsrail Deniz Kuvvetleri’ne ait bir tekneye ateş açtığı aktarıldı.
= Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen operasyonda şu ana kadar çok sayıda İsrail askerinin esir alındığı bildirildi.
= İslami Cihad Hareketinin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri tarafından yapılan açıklamada da “Elimizde esir olan bir dizi Siyonist asker var.” denildi. Açıklamada Kudüs Seriyyelerinin de diğer Filistinli gruplarla birlikte “Aksa Tufanı” kapsamında cephe gerisinde, bir dizi saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.
= İsrail ordusuna ait bir Merkava ana muharebe tankı ele geçirildi.
= İsrail’in Sderot kentindeki polis karakolunun kontrolü, Filistin savaşçıları tarafından ele geçirildi.

İSRAİL’DE 40 ÖLÜ, 740 YARALI!
İsrail resmi kurumları tarafından yapılan açıklamada, Filistin direnişinin İsrail’e yönelik saldırılarında 40 İsraillinin öldüğü, 740 kişinin yaralı olduğu belirtildi.
İsrail’in yıllardır propagandasını yaptığı ve övündüğü füze savunma sistemi “demir kubbe”, Filistin direnişinin yoğun saldırısı karşısında çöktü. Binlerce füze ve havan İsrail işgali altındaki topraklara düştü. İsrail ordusu bu nedenle şaşkınlığa düşerken, İsrail vatandaşları arasında da büyük panik yaşandı.
Füze saldırısının ve Filistinli savaşçıların “İsrail’e sızdığı” haberlerinin ardından özellikle sınırdaki yerleşim yerlerinde bulunan İsrail vatandaşlarının kaçtığı görüldü.
İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, 7 Ekim saat 15.30’da yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 40’a yükseldiğini duyurdu. Kızıl Davut Yıldızı’na göre yaralı sayısı 740.

TÜM FİLİSTİN HALKINA ÇAĞRI
Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, tüm Filistinlileri İsrail’e karşı başlattıkları “Aksa Tufanı operasyonuna” katılmaya çağırdı.
“Aksa Tufanı”nda ilk hedeflerin stratejik noktalar, havalimanları ve askeri mevziler olduğunu belirten Ebu Ubeyde, “Fliistin direnişinin, Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere saldıran İsrail’e hesap sormaya başladığını” kaydetti.

Sosyal ağlarda paylaşın