FHKC: “Silah Taşıyan Herkes.. Mücadeleye…”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tarafından AKSA TUFANI saldırısının başladığı saatlerde bir açıklama yapıldı.
FHKC Enformasyon Bürosu imzasıyla 7 Ekim sabahı yapılan açıklamada, Aksa Tufanı operasyornunun siyonist İsrail’in bitmek bilmeyen saldırılarına cevap olarak başlatıldığı belirtilerek,
Filistin halkına “Aksa Tufanı” operasyonuna aktif olarak katılma çağrısı yapıldı.

FHKC çağrısında, halkın mümkün olan tüm eylem biçimleriyle düşmanı filistin topraklarında vurması ve takip etmesi istenerek; “düşman ordusuna ve yerleşimcilerine saldırmak, ikmal yollarını kesmek, hayati tesislerini sabote etmek ve direniş saldırıları karşısında dehşete düşmüş Siyonist işgalcileri ve saldırı ajanlarını Filistin topraklarının her santimetrekaresinde takip etmek için” harekete geçilmesi istendi.

Açıklamanın sonunda şöyle denildi: “Başta güvenlik görevlileri olmak üzere silah taşıyan herkesi, Filistin halkının düşmanına karşı mücadelesine katılma ve kurtuluş mücadelesi veren her özgür Filistinlinin doğal konumunda yer almaya çağırıyoruz”.

Açıklamada ayrıca Filistin savaşçılarının harekatının “şanlı Ekim Savaşı’na denk gelmesinin, Arap milleti halklarına ve bölge halklarına, Siyonist düşmanla genel çatışmada ve bu özel savaşta kendi konumlarını fark etmeleri için bir çağrı olduğu” belirtildi.

===

Hizbullah’tan Operasyona Destek

Lübnan Hizbullahı da Aksa Tufanı operasyonuna destek verdiğini açıkladı. Filistinli grupların tebrik edildiği açıklamada, Hamas’ın operasyonunun ‘İsrail’in devam eden suçlarına ve kutsallara yönelik ihlallerine kararlı bir cevap’ olduğu ifade edildi.

===

Filistin Yönetimi’nden Operasyon’a “Zorunlu” Destek
İşbirlikçi Filistin yönetimi tarafından, Filistin halkının özlemlerine tercüman olan bu operasyonu, dolaylı biçimde destekleyen açıklamalar yapıldı.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin “İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır” dedi.
Filistin Dışişleri Bakanlığı da, bu sabah saatlerinde İsrail’e düzenlenen operasyon hakkında yaptığı açıklamada “Filistin halkına meşru hakkı olan kendi kaderini tayin etme ve devletini kurma yetkisi vermemenin sonuçları konusunda defalarca uyarıda bulunduk” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın