Filipin’in Dağlarında : “Bizi imha edemezsiniz!”

Bu sene 50. yılını kutlayan Filipinler Komünist Partisi ve onun askeri kolu Yeni Halk Ordusu eylemleriyle direnişine devam ediyor.

Filipinler Yeni Halk Ordusu son eylemiyle, Norppo bölgesindeki polis bürosuna saldırı gerçekleştirdi. 4 polisin öldürüldüğü saldırı sonrası ordu tüm bölgede operasyonlar düzenledi.

2016 yılı Başkan seçilen Duterte, ABD ile bağlılığını sürdüren bir politaka sürdürdü daima. Kabinesinin çoğunu eski generallerden oluşturup, ölüm mangalarını kitlesel olarak saldı halkın üstüne. 2016-2018 arasında resmi olarak 7 bin kişi infaz edildi. 

Duterte Başkan olduktan kısa bir süre sonra şöyle konuşmuştu: “Bu topraklarda komünistlerle artık barış olmayacak. İsyancıların elebaşları yeniden tutuklanacak. Devletimize isyan etme cüreti gösterebilecek asilere sesleniyorum: Buyurun çıkın dağlara; haydi savaşa marş marş!”

FKP ise 50. yıl mesajında,  Duterte’nin bu tehditlerine karşı şu ifadelerle seslendi, “Yeni-sömürgeciliğin ve uygulayıcısı zorbaların zulmü sona ermedikçe savaşçılarımızın silahlarının yönü de değişmeyecektir: Bizi imha edemezsiniz!” 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.