Artık Parayı Bastıran Okul İsmi Satın Alıyor

Şehit Karayılan İlkokulu’nun isminin Mütahit Mehmet Cengiz ilk okulu olduğunu düşünelim.  Hani şu 17-25 aralık yolsuzluk operasyonunda ortaya çıkan tapelerin birinde “Milletin …a koyacağız” diyen mütahit. AKP’ni ihale zenginlerinden!

Ya da Şehit Şamil Şahin Bey Ortaokulu’nun isminin Ali Ağaoğlu Ortaokulu olarak değiştiğini. Ali Ağaoğlunu tanımayan yoktur. Görgüsüzlüğü ve küstahlığı ile basında sürekli boy gösteren ahlaksız. AKP’nin önünü açtığı milyonerlerden o da.

Yunus Emre ilk okulunun isminin  Şahenk ilkokulu olmasını kim ister ki?

Ama artık parayı veren okul ismini satın alacak. Bu yukarıda saydığımız isimlerin böyle bir niyetleri var mıdır bilemiyoruz fakat istediklerinde istedikleri okula isimlerini verecekler ve o okullar var olduğu sürece o isimlerle anılacaklar.

Gaziantep Valiliği okul isimlerini satılığa çıkardı. Okul isimlerini zenginlere satarak 229 milyon lira gelir elde etmeyi hedeflediklerini dile bildiren Valilik bu proje kapsamında 80 okul 1487 dersliğin bulunduğunu ve bunların Bakanlığa iletildiğini belirtti.

“Gölgesini satamadığı ağacı keser”  demiş Karl Marks kapitalizm için. Her şeyi satmakta bir sakınca görmediklerini zaten “babalar gibi satarım” diyerek gösterdiler. Halk kahramanlarının da isimlerini satacaklarından kimsenin şüphesi olmasınBu ahlaksızlık en alçağının dahi ismini okulun duvarına asmaktan sıkılmaz, utanmaz. . Yeter ki parayı veren biri çıksın!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.