Ferhat Tunç’tan Grup Yorum’a Destek

Ferhat Tunç Grup Yorum’un direnişine destek ve dayanışma çağrısı içeren bir açıklama yayınladı.

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Tunç yaptığı açıklamada. “Senin için şarkı söyleyen, senin için direniyordur. Grup Yorum’un taleplerini sahiplenelim” diye yazdı.

FERHAT TUNÇ’UN GRUP YORUM İÇİN YAZDIĞI BİLDİRİ

Grup Yorum üyeleri, içeride ve dışarıda açlık grevinde. Konserlerinin yasaklanmasına, kültür merkezlerinin basılmasına karşılar ve üyelerinin serbest bırakılmasını, hukuksuz davaların düşürülmesini istiyorlar. Baştan sona haklılar.

Sanatın, kültürün baskı altında olması hepimizi olumsuz etkiler. Grup Yorum, her dönem baskı altında oldu ve bu aynı zamanda sanatın, seslendiği toplumun hedef alınmasıdır. AKP-MHP iktidarının, adeta faşizmi aklamayan herkesi düşmanlaştırdığı bu dönemde birbirimize sahip çıkmalıyız. İtirazı olan sanatçılar ya tutsaklığa ya da sürgüne mahkûm ediliyor.

Bütün bu yaşananları sessizlikle geçiştirmek elbette mümkün değil. Susmadan ve korkmadan söz söylemenin, itiraz etmenin bir hak olduğu gerçeğini hatırlamanın zamanıdır. Kısa vadede zarar görmemek için susan, uzun vadede hiç konuşamayacağını bilmeli. Sanatçılar sesleriyle vardır; bazen ağzından, bazen bedeninden, bazen aklından çıkan sesleriyle vardır.

Bu sesi duyurmayan da yoktur. Özellikle böyle dönemlerde sanatçılara faşizme karşı tarihi rol düşüyor. Türkiye, her derdin birbirini etkilediği, birbiriyle ilgili olduğu döneminde. Bu da herkesin birbirine temas etmesi gerektiğini gösteriyor. Senin için şarkı söyleyen, senin için direniyordur. Grup Yorum’un taleplerini sahiplenelim. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.