F’den T’ye İşkence her yerde

EMRE KARAKUM UĞRADIĞI İŞKENCEYE KARŞI 79 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

5 Aralık 2021 tarihinde  bir itirafçı tanığın ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklanan ve o tarihten bu yana iddianamesi dahi hazırlanmadan ağırlaştırılmış müebbet alanların tutulduğu tecrit hücresinde bulunan Emir Karakum’a yönelik işkence saldırıları artarak sürüyor.


    İlk olarak yan hücresinde  yatan ve %68  engelli olan adli bir hükümlüye yapılan işkenceye sessiz kalmayarak, her yere yazan Karakum’a yönelik tehdit ve saldırılarla başlayan süreç, sonrasında sistemli işkenceye dönüştürüldü. 25 Nisan 2022 tarihinde ise ağır işkence nedeniyle revire kaldırılan ve burada ‘darp izi yoktur’ raporu verilen Karakum, bir gün sonra görüşüne gelen ailesi tarafından işkence izlerinin açıkça görünmesi üzerine Bafra Cumhuriyet  Savcılığına Avukatı Ceren Yılmaz aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık talimatıyla hastaneye sevk edilmesine karşın; ağız içi arama, kelepçeli muayene dayatması ile karşılaştı. Fakat avukatlarının ısrarıyla verilen savcılık talimatı üzerine Devlet hastanesine götürülmek zorunda kalındı.
Tüm bunlara rağmen Bafra Cumhuriyet Savcılığı,  Emir Karakum’un gerek ilk suç duyurusunda ve gerekse de daha sonra ortaya çıkan kamera görüntüleri üzerine Avukatı Ceren Yılmaz ile birlikte yaptığı suç duyurusunda da aynı  kararı verdi :”Kovuşturmaya yer yoktur”.
   Şu anda Bafra T tipi hapishanesinde bulunan tutsak Karakum, tüm bu baskılara ve keyfi uygulamalara karşı açlık grevine başlamıştı. Açlık grevinin 78. gününde olmasına rağmen ağır tecrit koşullarında tutulan Karakum’un annesi Birsen Karakum: “Yaklaşık bir saat önce konuştuk. Oğlum bana gardiyanların ve hapishane müdürünün kendisine işkence ettiğini, doktorların da işkenceye sessiz kaldığını söyledi” diyerek işkencenin devlet eliyle yapıldığını ifade etti.
Karakum’a yapılan işkencelerin kamera kayıtları ile teşhir olmasına rağmen, adalet bakanlığı  ‘işkence yoktur’ diyerek açıklama yapmaktadır.
     Kamera kayıtlarında darp olmadığını” belirterek, işkenceci gardiyanların ifadelerini gerekçe gösteren, “kovuşturmaya gerek yer yoktur” kararı veren savcılığın yanı sıra;  “darp izi yok” raporu veren doktor işkenceyi aklamaya çalışmaktadır.

Açlık grevinin 79. gününde bulunan Emir Karakum’un talepleri:

1- Kendisine saldıran gardiyanların yargılanması
2- İşkence gördüğü Bafra T Tipi Hapishanesi’nden arkadaşlarının yanına sevk edilmek
3- 9 aydır hazırlanmayan iddianamenin hazırlanması

Sosyal ağlarda paylaşın