Faşizm Korkaktır

Bu fotoğraf Dıyarbakır HDP il binasının önünde çekilmiş. HDP milletvekili Leyla Güven ve yanında bir partili ile oturma eylemi yapıyor. Başında ise 50’ye yakın polis birikmiş.

Faşizm Korkaktır

Direnenden korkar, başeğenden cesaret alır.


Bir kere direnmeye başlandığında sonu gelecek korkusu ile daha da saldırganlaşır. Çaresizdir. Tek bildiğini yapar. Baskı, dayak, işkence… korkusunu korkutmak için kullanır.

Bir kere direnmeye başlandığında “ya herkes direnirse” korkusu ile hareket eder.  2 kişinin başına 50 ye yakın polis diken faşizmin asıl korkusu; yüzbinler, milyonlar direnmeye başlarsa başına kimi dikeceği korkusudur. 2 kişiye şimdilik 50 polis bulabilir ama ya o büyük dev ayağa kalktığında ne yapabilecek ki faşizm.

Bir kere direnmeye başlandığında telaşlanır. 1 kişi dahi olsa önce direnmemesi için her türlü yöntemi dener. Direneni direnmekten vazgeçirmek en keyif aldığı iştir. Çünkü karşısında direnilemeyeceğini ıspatlamış olur. Ama tersi olduğunda teslimiyetten kat be kat daha bulaşıcıdır direnmek. Direnmenin kaynağı adaletsizliklerdir çünkü. Herkes direnilebileceğini görür. O zaman faşizm sonunun yaklaştığını bilir.

Faşizm Korkaktır

En çok halktan korkar. Örgütlenmiş direnen halktan. Hakkı elinden alınan kürt halkı direniyor. Direnir. Namerde boyun eğmez.

Zorbalığın her türlü yöntemine başvuruyor AKP faşizmi. Kendi gibi yüzsüz, utanma duygusundan habersiz ahlaksız polisine her türlü emirini uygulatıyor. AKP’nin 3 büyük belediyeye kayyum atamaya cesaret etmesi halkın direnmeyeceğini düşündüğünden belli ki. Böyle bir saldırının tepki ile karşılanacağını, halkın bunu kabul etmeyeceğini hesap etmiştir elbette AKP’nin kurmayları. Ama öngördüklerinden daha fazla bir tepki ile karşılaşırlar da tepki kontrolden çıkarsa “nasıl olsa bir yolunu bulur sağduyu ve provokasyona gelmeyin çağrısı yaptırırız” diye düşünmüş oldukları kesin. Yakın tarihimizde AKP ne zaman köşeye sıkışsa böyle olmuştur çünkü.

Zulüm öylesine pervasızlaştı ki artık mızrak çuvala girmiyor. Halk direniyor. Direnecektir de. Yeter ki bundan önce defalarca olduğu gibi sağduyu ve itidal çağrıları AKP faşizminin imdadına yetişmesin…

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.