Faşist Şef Erdoğan Grev Yasakladı

AKP faşizminin şefi Erdoğan Birleşik Metal İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Schneider Elektrik’teki grev kararını da “milli güvenliği bozucu nitelikte gördüğünden” 60 gün süreyle “erteledi”.
Erdoğan’a göre emekçinin hakkını araması, insanca yaşayabileceği maaş ve çalışma koşulları için mücadele etmesi, emeğinden gelen gücünü kullanması “milli güvenliği bozucu” nitelikte…

Erdoğan’ın imzasını taşıyan grev ‘erteleme’ kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Schneider Enerji Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Kocaeli ili Çayırova ilçesinde yer alan iş yerinde Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesine, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Halka düşmanlığı öyle büyüktür ki Erdoğan’ın, oturduğu yerden nerde bir hak arama eylemi varsa, nerde bir grev varsa yasaklamaya çalışır veya karalar, trolleri aracılığıyla karalanmasını sağlar.

Ülkede yaşam koşulları her geçen gün ağırlaşıyor, hayat pahalılığı büyüyor, emekçinin hayatı çekilmez hale geliyor. Ve bu tablonun sorumlusu emperyalizmin işbirlikçisi, artık suç örgütü olduğu konusunda tartışmaya yer bırakmayan AKP iktidarıdır. Faşist şef Erdoğan’dır. Grev yasağı da milli güvenliği değil tekelleri korumak içindir. Yoksa işçinin hakkı için mücadele etmesi neden milli güvenliği bozsun? Evet bir güvenlik bozuluyor o da AKP faşizminin güvenliği. AKP faşizminin hizmet ettiği para babalarının, tekellerin, kan emici kapitalistlerin güvenliği bozuluyor. Ki ne AKP, ne de hizmet ettiği tekeller millidir, bu da özellikle belirtilmesi gereken noktadır…

Erdoğan’ın yasağına işçiler uymuyor. Direnmeye devam ediyor…

Sosyal ağlarda paylaşın