Faşist Süleyman, Savcı Selim Kiraz Davası Kapandı demişti ama…

Bugün İzmir’de halkın evlerine baskın yaparak insanların gözaltına alınmasını kastederek bir tweet yayınladı soyadının anti-tezi Süleyman Soylu.

Halktan insanların, Avukatların, tutsak annesinin evine baskın yaparak DHKP/C’yi bitirdiğini tekrarlayarak acizliğini gözler önüne serdi. Göreve geldiği günden beri aynı teraneyi okuyan Erdoğan yanaşması, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cezalandırılması eyleminin intikamını aldığını iddia etti.

Bu tweetiyle İzmir’de yapılan gözaltıların hukuk ile değil kuyruk acısıyla yapıldığını itiraf etmiş oldu Soylu.

Kendi savcılarının ölümünden sorumlu oldukları gerçeğini gizlemek bir yana, Selim Kiraz dosyasını kapattıkları yalanları da bir daha açığa çıktı.

Mehmet Selim Kiraz eylemi AKP’nin en derin yarası. Bir türlü çözemedikleri ve daha sonra Mustafa Koçak üzerine bir itirafçıya  verdirttikleri ifade ile kapattıklarını söyledikleri davaydı savcı davası. Mustafa Koçak bu adaletsizliği kabul etmemiş Adil Yargılanma talebi ile ölüm orucuna yatmış ve şehit düşmüştü.

Berkin’i katleden polisin isimlerinin açıklanmaması için Savcısını harcayan AKP iktidarının kuyruk acısı her 31 mart’ta daha fazla depreşiyor belli ki.

Süleyman Soylu’nun tweet’ine “burası Çayan” kullanıcı ismiyle bir cevap verildi.

Sosyal ağlarda paylaşın